Wie moet de processierupsen verwijderen?

Er staan meerdere eiken die aan onze tuin grenzen en 6 ervan zitten Processierupsen in.
De bomen staan aan de openbare weg maar wij hebben er merkbaar veel last van (onder de bulten) als we in de tuin werken, huisdieren etc.
De gemeente wil hier niets aan doen omdat dit een rustige weg is en er verder geen andere woningen staan, als we er te veel last van hebben het zelf moeten oplossen.

Nu komt het lastige: ik kan het zelf niet oplossen omdat de drie bedrijven (die ik tot nu toe gesproken heb) die de nesten kunnen verwijderen niet in opdracht van een particulier werkzaamheden willen verrichten aan eigendommen van de gemeente.
Er kan n.l. schade ontstaan aan bomen als ze met een hoogwerker b.v. takken raken of andere gemeentelijke eigendommen, bovendien moet dan de weg afgezet worden, dat mag blijkbaar ook niet zomaar.

Ik heb deze vraag bij de gemeente gesteld maar nog geen antwoord, ik verwacht eigenlijk dat de gemeente het zelf gaat oplossen en ik daar de rekening van ga krijgen.
Lijkt mij een erg vreemde constructie, ik heb zo geen (financiële) keus van bedrijven, en zal moeten betalen voor werkzaamheden door de gemeente aan gemeentelijke eigendommen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Openbare werken op een openbare weg, daar kan de gemeente niemand privé de rekening voor presenteren. De koste zullen door de gemeente gedragen moeten worden.

Probeer het eens met de natuurijke vijand.... sluipwesp, sluipvlieg en de grote poppenrover. (Link naar website) http://nl.wikipedia.org/wiki/Eikenprocessierups Het beste is om de natuurlijke evenwicht in je tuin terug te brengen door het introduceren van de sluipwesp of sluipvlieg. (Helaas is de poppenrover uitgestorven in Nederland) Zoek op internet eens naar ''insecten kopen''. Ik heb even snel op internet gekeken naar sluipwespen, sluipvliegen en poppenrovers. maar ik kan helaas niks vinden. Je kan wel altijd diverse insectenleveransiers bellen en daar vragen of ze die voor je willen bestellen. Of mischien weten ze wel een adres waar je het kan bestellen. De natuurlijke vijand is vaak de beste oplossing. Dan zet je die insecten dit jaar uit waarbij ze al beginnen met opruimen. En volgend jaar hoef je helemaal niks te doen want de natuur neemt het dan over en de ingezetten insecten doen hun werk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100