Ik heb nog bloembollen over. Kan ik die binnen nog aan de bloei krijgen. Doe de dat op dezelfde manier als buiten maar dan in een pot?

Weet jij het antwoord?

/2500

ja bloembollen kunnen ook binnen groeien Toegevoegd na 1 minuut: Minimum 10 à 12 weken op voorhand oppotten (vanaf oktober,november) Liefst stenen pot: ademt beter op voorhand 1 nacht in water zetten knol mag rand niet raken Potgrond Knol planten: 1/3 boven potgrond Buiten zetten + 10 cm grond boven op doen Minimum 10 à 12 weken laten rusten Daarna de grond ervan afdoen, omdat de plant al geschoten is. Geleidelijk aan laten acclimatiseren. Binnen regelmatig water en voeding geven

Bronnen:
http://www.defenix.nl/bloembollen.htm

Dit is een beetje afhankelijk van het type bollen. Als het gewone buitenbollen zijn, die NIET bedoelt zijn om binnen in bloei te brengen, dan moeten ze waarschijnlijk nog even een paar weken de koelkast in: Bloembollen hebben een koude periode nodig om tot bloeien te komen. Je kan natuurlijk ook de bollen in een pot in de garage zetten. Haal ze midden maart naar binnen. OF, je zet ze dan in de volle grond.

Als je de bollen warm bewaard heb, zal het niet lukken. Of je moet de bollen in een pot zetten en dan een aantal weken naar buiten, daarna binnen zetten Zijn ze koud bewaard, dan wel, die lopen nu al flink uit.

Ja je kunt ze ook binnen aan de bloei krijgen. Gewoon op de zelfde manier als buiten, maar dan in een pot of bak. Ze zullen zeker in bloei komen maar niet zo mooi als wanneer je ze op de originele manier had kunnen planten. Binnenshuis zijn de omstandigheden meestal minder als buiten. Denk aan te droge lucht te warm en te weinig licht. Waardoor de plant meestal te veel doorschiet en een stuk hoger word dan normaal. Des niet te min kun je ze in bloei krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100