Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kun je paardenbloemen zelf kweken in een pot of bak?

Mijn konijnen vinden het heerlijk maar plukken op plekken waar auto`s rijden of honden worden uitgelaten lijkt me niet zo gezond voor ze........

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Tuin
9.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

je kunt natuurlijk de "Groente even wassen" maar zelf kweken kan ook, al zullen maar weinig mensen deze plant kweken. Vergelijk het met kweken met sla b.v. rucola.

via de zaden : Zoek een pluizenbol van een paardenbloem verzamel de zaden en steek deze in een pot met vochtige grond. Hou de grond vochtig ( niet te nat).

via kleine plantjes: je kunt ook hele kleine plantjes van paardenbloem zoeken. ( misschien bij de buren in het grasveld?) deze diep uitsteken zodat je zoveel mogelijk van de penwortel mee neemt en deze overzetten in een pot met vochtige grond.
succes.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Tuurlijk kun je dat, gewoon zaaien. het zelfde als andere plantjes of in een vrij hoekje in je tuin. Ze komen heel makkelijk op en nu is de juiste tijd ervoor, want de zaadjes zitten er al aan
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
gewon proberen, zoveel investering kost het je niet, je kunt de beginplanten hier uit de tuin komen halen ;)
(Lees meer...)
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding