Mag je als medehuurder ook bij jou ouders wonen?

Hallo allemaal,
Mijn vriend en ik zijn binnenkort 5 jaar samen. Nu woon ik in Limburg en hij in Utrecht. Nu wil ik voor hem graag naar Utrecht verhuizen. Ik heb een beroepsurgentie omdat ik in de zorg werk. Nu kwam ik erachter dat als mijn vriend mijn medehuurder wordt ik meer kans heb op een huis. Mijn vriend is 23 en wil nog niet meteen samenwonen. Wel over 1 of 2 jaar. Kan hij bij mij als medehuurder ingeschrevene staan en ook nog bij z'n ouders blijven wonen (niet ingeschreven uiteraard want dat staat die bij mij) hij zal wel ongeveer 3 dagen per week in ons appartement zijn. Hopelijk hebben jullie een antwoordt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als hij alleen in het weekend bij jou is lijkt inschrijving in Utrecht niet het meest logische:" , je woont waar je de meeste tijd doorbrengt, of je sociale leven is, of je familie is, waar je werkt of studeert. De vraag is wel in hoeverre een gemeente een adresonderzoek uit eigen beweging zal opstarten." Het medehuurder worden is een zaak tussen jullie en de verhuurder. U kunt medehuurderschap aanvragen. Voorwaarde is dat u minimaal 2 jaar samenwoont met degene voor wie u zorgt. En dat u al lange tijd samen een huishouding heeft, dus bijvoorbeeld samen eet. Vraag bij de verhuurder van de woning of u medehuurder kunt worden. Doe dat voordat u gaat inwonen. Als medehuurder heeft u dezelfde rechten en plichten als de huurder. U kunt dan ook de huur voortzetten als de oorspronkelijke huurder de woning verlaat of overlijdt. Correctie : in Utrecht moet zijn bij jou en zal dus al in Utrecht staan ingeschreven alleen op ander adres

Toegevoegd op 06 August 2022 12:36: tekst
Bronnen:
https://rechtswinkel.nl/vragen/inschrijven...
https://www.regelhulp.nl/mantelzorgers/man...

Officieel mag dit niet, omdat je vriend ingeschreven moet staan op het adres waar hij het meeste verblijft. In de praktijk is de controle hierop lastig, zeker in het soort grijze situaties als deze (je zegt zelf: 3 dagen/weeg bij mij; bij 4 dagen/week zou hij juist wel bij jou ingeschreven moeten staan). .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100