Wat zijn de consequenties als de verhuurder te laat de huurverhoging door geeft aan de huurders?

Een huurverhoging moet minimaal 2 maanden van te voren aangegeven worden aan de huurders. Nu gaat de huur per 1 juli (wederom!) omhoog maar we hebben de brief pas op 11 mei ontvangen ipv vóór 1 mei. Nou had ik begrepen dat je dan bezwaar kan maken als ze te laat zijn. Maar wat houd dat in? Als je bezwaar maakt hoe gaat dat daarna in zijn werk? En mocht je in het gelijk worden gesteld, wat gebeurd er dan? Krijg je dan geen huurverhoging of pas later?
En is 11 dagen te laateen reden genoeg om bezwaar te maken? Ik wil natuurlijk niet een verhoging maar dat is helaas jaarlijkse kost.

Toegevoegd na 1 minuut:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurverhoging/vraag-en-antwoord/wanneer-kan-ik-bezwaar-maken-tegen-huurverhoging

Dit had ik gevonden maar daar staat niets over wat er nou gebeurd ALS ze te iaat zijn. Wel dat het die 2 maanden van te voren moet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet een bezwaarbrief naar de verhuurder sturen Dit vond ik op de site van huurcommisie.nl Bezwaar tegen huurverhoging door huurder Bent u het als huurder niet eens is met de huurverhoging, dan moet u schriftelijk bezwaar maken bij uw verhuurder. Kijk voor mogelijke redenen van bezwaar op de website van Rijksoverheid. U kunt hiervoor gebruik maken van het Bezwaarschrift jaarlijkse huurverhoging van de Huurcommissie. Stuur het bezwaarschrift aan uw verhuurder (dus niet aan de Huurcommissie) voordat de huurverhoging ingaat. Gaat de huurverhoging bijvoorbeeld in op 1 juli, dan kunt u tót 1 juli bezwaar maken. De verhuurder moet het bezwaar dan uiterlijk 30 juni ontvangen. Als uw verhuurder akkoord gaat met uw bezwaar, dan krijgt u geen of een lagere huurverhoging. In het laatste geval stuurt de verhuurder u een aangepast huurverhogingsvoorstel.

Bronnen:
https://www.huurcommissie.nl/onderwerpen/h...

11 dagen te laat is prima reden om bewaar te maken, consequentie zal zijn dat deze verhoging vervalt en de verhuurder alsnog een --op de juiste manier- verhoging aankondigt, Het is immers zijn recht. Je kan het een maandje of 3 a 4 eenmalig rekken met je bezwaar, beetje afhankelijk van de datum waarop je bezwaar maakt. Wat levert het je op? 40-150 euro en de goede relatie met je verhuurder? Je moet voor jezelf maar de afweging maken of dat het je waard is. Je hebt je verhuurder ooit nog nodig voor een of ander (oplevering, verhuurdersverklaring, verbetering woning etc). Huurverhogingen horen er nou eenmaal bij, ook voor de verhuurder stijgen de jaarlijkse kosten. De meeste verhogingen zijn bijzonder realistisch en goed te betalen. Als de huurverhoging voldoet aan de gestelde eisen (onder maximale huurprijs voor betreffende woning blijven; binnen de maximale percentages; het ontbreken van de inkomensverklaring van de belastingdienst bij hogere verhoging dan 2,8%; en geen huurverlaging opgelegd door de huurcommissie vanwege onderhoudsgebreken etc.) dan maak je weinig kans de verhoging te voorkomen. Als je toch bezwaar wilt maken biedt ik je mijn hulp aan, kan je op afstand beetje mee coachen. Stuur me maar een pb als je dat wenst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100