Hoe kan ik een kamer netjes houden?

Hoe kan ik een kamer netjes houden? Ik heb een kleine werkkamer en een lompe irritante stofzuiger. Daarom zie ik er steeds tegenop om daar te stofzuigen: de stofzuiger past er wegens lomp formaat (brede wielen, dunne lange kabel en een dikke slang) nauwelijks in, terwijl ik hem voor grote vlakken beneden wel 'nodig' heb. Twee stofzuigers is eigenlijk een beetje onzin misschien. Wat kan ik doen om (de vloer van) deze propvolle werkkamer toch een beetje netjes te houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In plaats van een 'lompe' stofzuiger kan je voor een kleine kamer een kruimelzuiger gebruiken. Kruimelzuigers zijn kleiner en goedkoper dan stofzuigers. Eventueel kan je er één tweedehands kopen, bijvoorbeeld bij een kringloopwinkel of bij een pandjeshuis. Daar zullen ze nog goedkoper zijn dan bij een reguliere winkel of webshop. Met een kruimelzuiger de vloer stofzuigen, daarvoor zal je even moeten hurken of knielen, maar voor het schoonmaken van de vloer van een kleine kamer lijkt me dat voor een gemiddelde man (of vrouw) geen onoverkomelijk probleem. Misschien is het ook nog een goede lichaamsbeweging!

In principe zijn er een paar belangrijke dingen die je kunt doen om je kamer netjes te houden. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je voor alles een plek hebt en dat je dingen opbergt zodra je ermee klaar bent. Zo voorkom je dat je te veel rommel maakt. Ten tweede, maak er een gewoonte van om regelmatig schoon te maken, al is het maar een snelle schoonmaakbeurt elke dag. Dit zal helpen voorkomen dat stof en vuil zich ophopen. Tenslotte, probeer regelmatig te ontstoppen, door alles weg te doen wat u niet meer nodig heeft of gebruikt.

Het belangrijke is dat je het naar je zin hebt. Looppaadjes maken. Een grote rommelkastmaken met een gordijn er voor dat geeft ook rust. Een werkster laten komen met een stofzuigen en stoffen 2x per week.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100