Kan een magnetische waterontharder na een week gebruik zijn krachten fors verliezen?

Ik heb een magnetische waterontharder gekocht van 8000 gaus. De magneet was supersterk. Aan de rand van de watermeterput zit een metalen deel en de magneten, die ik losjes vast had, werden uit mijn handen getrokken. Met heel, heel veel moeite, kon ik ze eraf trekken en op de waterleidingmeter plaatsen. Omdat ik een foute bestelling had gekregen, heb ik ze na 1 week van de waterleiding afgehaald. Mij viel op dat de magneten veel minder krachtig waren. Is dit een fabrieksfout of verliezen alle magneten zo snel hun kracht. Of ...... zijn ze kapot gegaan, doordat ze aan de metalen rand van de put hebben gezeten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Magneten behoren hun kracht niet te verliezen. En ze gaan zeker niet kapot doordat ze ergens aan vast hebben gezeten. Het meest waarschijnlijke is dat de leiding net wat te groot is geweest of dat er wat vuil tussen de magneten in was gekomen waardoor ze niet goed tegen aan elkaar aan hebben gezeten (en daardoor makkelijk los gingen). Een andere mogelijkheid is dat u de eerste keer probeerde de magneten uit elkaar te trekken en de tweede keer wellicht schuivend uit elkaar heeft gehaald. Schuivend uit elkaar halen gaat ook altijd gemakkelijker.

Alle permanente magneten verliezen heel langzaam hun magnetisme. Dat gaat sneller als je ze mechanisch mishandelt (er op slaan met een hamer) of als je ze verhit. Maar ook als je dat niet doet verliezen ze langzaam hun kracht. Nu is er bij jou één voordeel: dat maakt bij magnetische waterontharders niets uit. Want die doen ook als ze nieuw zijn helemaal niets. Nou ja, niets, ze hebben je bankrekening lichter gemaakt. Als je je water wilt ontharden moet je een kostbaar apparaat aanschaffen dat door specialisten wordt geplaatst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100