Wat is dit voor aanslag op mijn tegels en hoe krijg ik het weg?

Dit zit er al sinds ik in dit huis ben gekomen, wanneer er een plas water blijft liggen is dit precies de rand daarvan. Mijn aanname is daarom dat het kalk moet zijn.

Het volgende heb ik al geprobeerd:
- HG kalk weg (volgens instructies 5 min intrekken daarna wegspoelen)
- Kalkreiniger van de Action
- Schoonmaak azijn (intrekken geprobeerd)
- Groene zeep (nacht intrekken geprobeerd)

Dit alles heeft totaal geen effect.

Ik ben ten einde raad. Herkent iemand dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Is dat kalk? Dat lijkt me toch zo. Kalk van tegels verwijderen... er zijn heel veel tips uit de tijd van 'de bomma'. Doek goed nat van karnemelk een nachtje laten trekken Tandpasta erover smeren Doek nat van azijn erop laten liggen voor een tijdje ( probeerde je al ) schuren (voorzichtig) met krijt sopje van wasverzachter citroensap natuurazijn zout/azijn sopje laten inwerken en zelfs cola kon ik online vinden als ontkalker voor vb toiletten... een mogelijkheid voor tegels misschien ook.

Voorkomen is beter dan genezen. Door het voorkomen van aanslag bespaart u zich de tijd die vereist is om het te verwijderen. Neem dus na een douche of bad even de tijd om de tegels met wat water schoon te maken en maak ze daarna goed droog met een handdoek. Als iets natuurlijker alternatief voor ontkalker of een combinatie van azijn en bakpoeder kunt u ook citroensap gebruiken. Het werkt misschien iets minder goed bij hardnekkige aanslag en u moet het iets langer laten inweken, maar voor de meeste aanslag vervult het zijn taak prima. Gebruik bij het schoonmaken van tegels van natuursteen bij voorkeur geen azijn of ontkalker. In dit geval kunt u beter kiezen voor een natuurlijker alternatief, zoals citroensap of een neutraal schoonmaakmiddel.

Bronnen:
https://schoonmaaktips.com/witte-aanslag-t...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100