Is schoonmaakmiddel / afwasmiddel voor de vaat nou echt nodig?

Ik wil het water niet verder verontreinigen. Om die reden douche ik bijvoorbeeld ook zonder shampoo en alleen met water. Nu zit ik wel de hele tijd mijn vaat schoon te maken met afwasmiddel maar vroeg mij af; is dit nou echt nodig? Kan ik niet gewoon heel heet water gebruiken om zo ongewenste bacteriën te doden en zo het water zo rein mogelijk te houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zeep is toch nodig voor vet resten. Je kunt iets kopen wat beter is voor milieu ( Klok Eco afwasmiddel )

Bronnen:
https://www.klok-eco.nl/product/afwasmidde...

Nee, het is niet nodig om het schoon te krijgen. Gewoon af spoelen en borstelen onder de hete kraan spoelt ook al het vet weg. Afwasmiddel voegt vrij weinig toe om het schoon te krijgen. Het gaat er alleen frisser door ruiken. En misschien doet het wat tegen kalkaanslag.

Zonder 'zeep' is vet niet te verwijderen. *Servies moet dus gemiddeld altijd met zeep gereinigd worden. Ben je met vakantie dan is een flesje/beker met water niet erg, maar geen vette dranken steeds in een beker, dan is een afwasje met afwasmiddel echt nodig. Vet wordt vies. *Douchen : Eigenlijk kan je beter vaker zonder zeep douchen en af en toe *met* om een kurkdroge huid tegen te gaan die anders alleen maar verergert. (Gedegen Insmeren helpt ook). *Shampoo wordt te vaak en veel gebruikt. Neem een zogenaamde alledag shampoo -niet zo geconcentreerd- en was je haar een tijdje minder - wel met water maar zonder shampoo. Je haar blijft beter, wordt minder snel vuil of vet. Vet van levensmiddelen - Hoeveel verbruik je door een vaatwasser te gebruiken? Handwas beetje afwasmiddel en naspoelen met heet water. Niet stromend - dat is een vorm van verspilling - en veel vormen van elektisch schoonmaken zijn eigenlijk niet nodig maar puur voor het gemak en daardoor duur en in feite beter om te schaffen voor het milieu dan een zeepsopje. . Laatste regel- ... en in feite beter om AF te schaffen voor het milieu dan een zeepsopje.

Toegevoegd op 01 december 2019 16:44: tekst

Je vraagt of afwasmiddel echt nodig is. Ik denk dat er 2 antwoorden mogelijk zijn: voor het reinigen zou je het evt kunnen oplossen door heet water te gebruiken en goed te borstelen (zoals al is gezegd). Als je dit echter vraagt omdat je beter bezig wilt zijn voor het milieu, denk ik dat je moet zeggen dat afwasmiddel wel nodig is. Om vet van borden en vooral uit pannen te krijgen heb je heel veel, heel heet water nodig, veel meer dan als je er een beetje afwasmiddel bij gebruikt. Dat is dus een afweging tussen twee kwaden, klein beetje zeep, veel meer water verbruiken en nog extreem verwarmen ook. Dit antwoord zit dus een beetje tussen de andere antwoorden in, maar in mijn optiek de enig juiste conclusie als je begaan met het milieu, en die conclusie trek ik uit het feit dat de het water niet onnodig wilt verontreinigen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100