Hoe weet ik hoeveel liter een vuilnisbak is?

Toegevoegd na 1 minuut:
Het gaat om een afvalemmer in de keuken.

Toegevoegd na 33 minuten:
Het gaat om een ronde afvalemmer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Pak een leeg 1 liter melkpak, vul de bak met water met het melkpak, tel het aantal keer dat je het pak leeg gooit in de bak. Zoveel keer, zoveel liter. Toegevoegd na 1 minuut: Meet het aantal decimeters van de hoogte diepte en breedte van de bak Vermenigvuldig die getallen, het antwoord is het aantal liters. Toegevoegd na 6 minuten: 40x25x50cm= 4 x 2,5 x 5dm = 50 liter heb ik ongeveer. Toegevoegd na 9 uur: Met dank aan sadbunny: Daarbij moet je er bij de melkpakkenmethode wel aan denken dat een literpak melk meestal groter zal zijn dan een liter, omdat er behalve een liter melk vaak ook nog lucht bij zit. Vul het melkpak dus precies tot daar waar bij een nieuw pak de melk zit. Wellicht is een grote maatbeker (of bijvoorbeeld het reservoir van een waterkoker of zo, iets met literaanduiding) een beter plan :) Voor een ronde emmer idd 3,14 x straal x straal x hoogte 90% kans dat je een 50 liter bak en iets grotere zak nodig hebt.

Voor een ronde emmer (een cilinder) bereken je de inhoud met de formule: 3,14 x straal x straal x hoogte. (Voor de duidelijkheid, straal is halve diameter/doorsnee).

Wil je het globaal weten en wil je niet rekenen of knoeien met melkpakken? Vul de bak naar schatting tot de helft met water en weeg hem op de personenweegschaal. Doe het aantal kg dat de weegschaal aangeeft x2 en je hebt het aantal liters. Wil je dit netter doen moet je de lege bak wegen en de bak netjes vullen met water, dat wegen op je personen weegschaal en het gewicht van de lege bak eraf trekken. Wat overblijft in kg is het aantal liters inhoud. Als je een weegschaal hebt en het gaat niet om een bak van 60 l als je een omaatje bent die dat niet kan tillen een goede en snelle manier, en je bak is gelijk schoon ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100