Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe verwijder ik een balpenstreep op een matrasovertrek?

Er is een balpenstreep op mn matrasovertrek terecht gekomen. Op internet las ik dat het met normaal wassen er wel uit zou gaan. Helaas is dit niet zo, wat kan ik nu nog proberen?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
841
Bordensteker
9 jaar geleden
Om balpeninkt te verwijderen van plastic folie had ik in het verleden goede ervaringen met spiritus. Maar dat is dan een vorm van wegwrijven, afvegen. Dan wordt het doekje of het keukenrolpapier blauw door de oplossende inkt meteen te absorberen.
En op een weefsel werkt dat niet op dezelfde manier. Dus ik heb geen idee of de streep op textiel alleen uitvloeit in plaats van dat het bijvoorbeel dieper in de stof doordringt en zo misschien bij flink spiritusgebruik (buiten of met open raam) toch onzichtbaar wordt. Of dat spiritus zelfs op een schoon stuk van de matras zelf een kring achterlaat. Met eventueel speciaal hiervoor gemaakte oplosmiddelen heb ik geen ervaring. Lees eventueel ook: http://www.goeievraag.nl/huis-tuin/schoonmaken-wassen/vraag/302109/binnenkant-parker-balpen-schoon-waarvan http://www.goeievraag.nl/huis-tuin/schoonmaken-wassen/vraag/495176/pen-gelekt-zak-telefoon-galaxy http://www.goeievraag.nl/vraag/computers-internet/overig/verwijder-balpen-vlekken-laptop.525685

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

De streep met oxy action inwrijven, even laten intrekken en nogmaals wassen
(Lees meer...)
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding