Waarmee kun je het beste de wc mee schoonmaken onderin de pot blijft altijd een bruin randje zitten kan ik met de borstel niet bij komen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je hebt tegenwoordig wc blokjes die je in het water gedeelte kan gooien doe dat savonds, kan het de nacht intrekken, goed dooorspoelen ..... is het nog niet helemaal weg, kan je een schuursponsje met wat CIF of dikke gloor .....de rest nog even behandelen, het maakt mijn wc keurig schoon en er blijft geen stukje kalk in mijn potje zitten Toegevoegd na 6 minuten: of cola indd , die was ik ff vergeten, geld ook voor vuile of vette vloeren, gooi een fles cola erover heen laat ff inwerken , en schoon is uw vloertje :) je kan er ook aangekoekt vuil en stukjes cement mee wegkrijgen,

Gewoon met een goed schoomaakmiddel en een schuursponsje...

Gooi een scheut schoonmaakazijn erin en laat dit goed weken. Of cilitbang tegen kalk. Blijven poetsen en volhouden. Zodat er geen nieuwe laag kan vormen

Dat bruine randje is kalk, dat natuurlijk een ruw oppervlak heeft en veel vuil vast kan houden. Als een toiletpot oud is, wordt het gladde oppervlak door het vele schoonmaken en gebruiken een beetje ruwer, waardoor vuil en kalk makkelijker hechten. Je krijgt het aanvankelijk prima weg met schoonmaakmiddelen, ontkalkers en chloor (waar ik minder van gecharmeerd ben) maar hoe ouder (ruwer) de wc, hoe sneller het terugkomt. Is de binnenkant van de pot na een dag of sneller alweer zichtbaar verkleurd, dan wordt het toch echt tijd na te denken over een nieuwe toiletpot. Is hij verder nog helemaal goed, dan kun je een goed, niet al te mild schoonmaakmiddel een hele nacht laten intrekken waarna het vuil zich wel laat wegborstelen (eventueel met een schuursponsje, is niet zo vies als het lijkt en je handen kun je wassen). Een normale toiletborstel doet overigens bijna niks ; die is om acute remsporen weg te vegen. Je toilet echt goed schoonmaken doe je moet doekjes en sponsjes, eventueel opeen lange steel.

Een nachtje wat harpix de zwarte krachtpatser laten intrekken en de volgende dag met n afwasborstel,die je speciaal en alleen voor de wc gebruikt,goed schoonmaken!

Trek handschoenen aan en gooi een flinke scheut bleek in de pot. Laat dit even staan en ga met een schuursponje goed over de rand boenen. Als het schoon is, dan moet je het bijhouden door om de paar dagen de w.c. schoon te maken met een w.c. reiniger en een borstel. Goed met de borstel onderin de pot boenen anders zit er zo weer een rand.

Een afwasmachine blokje of steredent tablet in de wc pot gooien en goed laten inweken. Doorspoelen en eventueel naboenen met een schuursponsje. Mocht je het een vies idee vinden om met je handen in de pot te gaan, er bestaan nog altijd schoonmaak handschoenen.

De clou is dat je eerst het meeste water uit de wc schept. Alle hierboven genoemde middelen werken wel, maar omdat het te veel vermengd wordt is het effect niet optimaal. Dus plastic handschoenen aan, wc leegscheppen, middel erin en een poos in laten trekken. Schuursponsjes en schuurmiddel liever niet gebruiken. Dit maakt het oppervlak ruw, zodat de kalk en ander vuil er de volgende keer weer eerder aan hechten.

Als je last heb van kalkaanslag, urinezuur of bruine vlekken in je wc-pot, gooi er dan een liter Cola in en laat dit een nacht staan, je zult van het resultaat versteld staan.

Met Cillit Bang het verdwijnt als sneeuw voor de zon wel de goeie nemen tegen vuil en kalk. paarse fles en met een oranje kop .

Gewoon trek een washandschoen aan, pak een spons erbij. eventueel met gloor of zo. Succes.!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100