Boren mag niet. Hoe hang ik gordijnen op aan een systeemplafond?

Heb een fysiopraktijk, met uitzicht op een weiland waar mensen lopen. Wil graag gordijnen (voiles of in-betweens) hangen maar heb een systeemplafond en er mag niet geboord worden in het plafond of de muren. Iemand enig idee hoe je gordijnen kunt ophangen aan een systeemplafond?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als de gordijnen niet te zwaar zijn kan je ze met klitteband ( op rol ) vasthangen. Maar dan kan je ze natuurlijk niet echt openschuiven. 'Zonder boren' lijm van pattex of zo. Aan elke kant van het raam zo 'n 'dots' lijm en daarop de railhouders bevestigen. Soms kan je van die 'uitzetbare' buizen vinden om de rekjes bij het bad aan te hangen. Die buizen klem je tussen plafond en vb badrand. Dat systeem kan je misschien eens testen maar dan tussen de raamkozijnen. Daar kan je dan met lussen wel niet te zware gordijnen aanhangen. Ik heb geen idee hoe stevig jou systeem van het plafond is. Maar ik heb al mensen versieringen zien ophangen door gewoon stevige vislijn rond het systeem te bevestigen ( tegels kon je toch makkelijk omhoog duwen ) en daaraan de rest te bevestigen. Als je handig bent kan je misschien een soort paravan maken die past tussen het raam. Al is dit niet echt meer een antwoord op je vraag, het is wel een mogelijk idee tegen de inkijk. . Dat is zowat het eerste dat me te binnen schiet om eens te testen ( en dat niet in de reacties is vermeld )

Toegevoegd op 26 April 2022 21:40: tekst

Ik denk dat deze optie nog niet genoemd is / niet met deze naam in ieder geval: als ik het goed zie heb je vrij kleine / smalle ramen. Daartussen past heel goed een douchegordijnstang - die zijn uitschuifbaar tot de gewenste breedte (er wordt wel zoiets genoemd, maar met een andere naam - dit zoekt misschien wat makkelijker!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100