Kan je bordkrijtverf gebruiken op tegels ( vb badkamer ) en vals hout?

De vraag lijkt me duidelijk en de verf moet natuurlijk wel blijven hangen en te beschrijven zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Histor Perfect Finish Schoolbordverf Black heeft een hoge dekkracht en hecht goed op geschilderd werk. Schoolbordverf is geschikt voor zowel muren als houtwerk. Hierbij kunt u denken aan een deur, een tafel of een kast. Eenmaal aangebracht is het goed beschrijfbaar met schoolkrijt. Het kan dus niet op tegels.

Toegevoegd op 28 mei 2021 21:45: tekst

Met een goede grondverf of speciale tegelverf als basis zal de schoolbordverf wel goed hechten op tegels. Je kunt er dan ook op schrijven met krijtjes. In een vochtige omgeving zoals een badkamer zal de verf niet heel lang mooi blijven. De schoolbordverf is niet goed watervast. Wil je een krijttekening maken die daarna blijft staan, dan kun je wel een laag blanke lak over de schoolbordverf met tekening aanbrengen. De laklaag beschermt het geheel dan tegen vocht. Je kunt het dan niet meer uitvegen of iets bij tekenen. Beter plan is om in plaats van schoolbordverf matte zwarte verf te gebruiken. Daar kun je ook prima met krijt op schrijven. Onze krijtborden staan het hele jaar buiten in weer en wind, worden 1 keer per jaar opnieuw geschilderd met matte zwarte acryllak. Dat zal in een badkamer ook wel goed gaan.

Tegels zijn glad, waardoor er weinig op hecht. Tegels zijn daardoor goed te reinigen maar verf blijft er slecht op zitten. Er bestaat wel speciale tegelgrondverf maar zelfs dan blijft de verflaag kwetsbaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100