Hoe kan ik het beste op 1 plek verf in een kozijn bijwerken?

Het kozijn is zeer recentelijk voorzien van een nieuwe laag verf maar helaas zie ik dat er bij een plek, zichtbaar, dekking van de verf ontbreekt waardoor de grondlaag zichtbaar is. Hoe kan ik dit het beste na behandelen? Licht opschuren en het stuk opnieuw verfen? Of geeft dit verschil/aanzet? Het gaat om binnenlak met zijdeglans die verder perfect dekt

Weet jij het antwoord?

/2500

De schilder zal ongetwijfeld een restje verf hebben achtergelaten. De plek héél lichtjes opschuren (nr 120 of fijner) en dun overlakken. Na drogen zie je geen verschil meer.

Ik zou het gehele vlak opnieuw schilderen, zodat je geen kwastaanzet ziet. Binnenhoek eventueel afplakken met tape, buitenhoek gewoon tot de hoek schilderen en daarna direct met een doek de natte verf die 'om het hoekje' is gegaan wegvegen. Eerst ontvetten, dan licht opschuren, afstoffen en nogmaals ontvetten. Verf goed roeren, zodat je zeker weet dat je geen kleurverschil krijgt. En controleer ook direct alle andere delen van alle geschilderde kozijnen, dan kun je eventuele plekjes daar direct meenemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100