Mag je het buisuitloop gedeelte (waar het water uitkomt) van een keukenkraan altijd bewegen?

Ik heb een nieuwe keukenkraan geinstalleerd, maar vraag me af of ik het buisuitloopgedeelte wel van links naar rechts mag bewegen, aangezien er maar 1 scharniergewricht zit.
Hij beweegt nl wel op een klein rubbertje dat eronder zit. Maar het enige scharniergewricht zit tussen de watervolume en temperatuur regelaar (die overigens wel alle kanten op kan) en de dikke buis eronder. Zie foto

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het lijkt op grond van de afbeelding om een zwenkbare uitloop te gaan. De afbeelding komt namelijk volledig overeen met (alleen) de Grohe “Einhandmischer Spültischbatterie Eurosmart 33281 flacher Auslauf chrom, 33281002” En blijkens de beschrijving heeft die een uitloop die over 140 graden van links naar rechts kan zwenken: “Smooth turn swivel spout for flexibility and convenience / Swivel range 140: extra smooth movement without collisions”. Deze zwenkhoek van 140 graden wordt met een slechte maar toch niet helemaal mislukte technische tekening bevestigd. De dikke buis draait dus met uitlooptuit en al een flink stuk naar links en rechts rond een smallere onzichtbare inwendige vaste voet. Hopelijk is er bij dit merkartikel onderin de doos of online een gebruikershandleiding die wat informatiever is als je later eens iets van het binnenwerk moet vervangen.

Bronnen:
https://www.amazon.com/grohe-einhandmische...

dat kan af en toe nieuw rubbertje in in plaatsen

Dat ligt aan het type kraan. Als je een vaste kraan hebt dan zou de complete kraan draaien in het aanrechtblad, en dat is niet de bedoeling. Als het een zwenkkraan is, dan mag je onbeperkt bewegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100