Hoe pallet demonteren?

graag zou ik pallets demonteren zodat ik het hout weer kan gebruiken, ik krijg ze alleen niet uit elkaar. Hoe krijg ik dit uit elkaar zonder het hout al te veel te beschadigen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met een knijptang of klauwhamer de spijkers eruit trekken. Met geweld heb je kans dat je de planken kapot maakt, zoals je al gemerkt hebt, omdat het hout zwakker is dan de spijkers. Wat je nog kan proberen is om de pallet op de kop aan 1 kant te ondersteunen op steen, stoeprand of balk. Dan vlak naast een zijbalk, aan de binnenkant van de pallet, slaan met een hamer met een blokje ertussen. Of met stevige schoenen aan erop stampen.

Los zagen is helaas vaak de optie. Pallets worden met een soort tacker in elkaar gezet. De draadnagels zijn vrij lang en deze trek je er niet zo makkelijk uit. Als je het vaker wilt doen koop dan een koevoet bij de bouwmarkt.

Het gereedschap hiervoor is de spijkertrekker. In de video zie je hoe die werkt. https://www.youtube.com/watch?v=8yvy1yLUGWo Wat primitiever een brede platte beitel of een plar stuk staal met een mokertje tussen de plank en de balk drijven en los wrikken.

Op YouTube , toets maar in ,pallet demonteren, tientallen filmpjes te vinden om te demonteren,kan je zelf kiezen wat het makkelijkst is voor jezelf ! Succes !!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100