Na hoeveel jaar gemiddeld moeten daknokken opnieuw gekit worden?

Vandaag waren er dak- schoorsteenwerkers op mijn dak en die beweren dat mijn daknokken los liggen en dat ze opnieuw vastgezet moeten worden d.m.v. een kit. Volgens deze werkmannen veroorzaken de losse nokken vochtdoorslag. Op dit moment heb ik geen vochtprobleem of lekkages maar die wil ik natuurlijk wel voorkomen.
Zelf kan ik niet op het dak kijken dus ik vraag me af hoe ik erachter kom of ze echt los liggen.
NB: Mijn huis is 35 jaar oud.

Toegevoegd na 2 minuten:
Volgens mij is de gangbaardere naam van daknokken nokvorsten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Normaal moet dit om de zoveel tijd herdaan worden, eens GOED gedaan blijven die voor altijd vast zitten. U kan die best vast kitten met TEC 7, kost zo een € 8 a € 9 en verkrijgbaar in elke bouwmarkt. Men noemt dit nokpannen of vorstpannen. De nok is zonder meer de bovenste dakrand. Toegevoegd na 1 minuut: FOUT, moet zijn "Normaal moet dit NIET om de zoveel tijd..."

Bronnen:
http://www.novatech.be/Default.aspx?WPID=3...

ik zou er vertrouwd iemand naar laten kijken meschien willen ze jou op kosten jagen en willen ze wat verdienen

Bij ons huis was de nok afgestreken met cement maar dat ging ook af brokkelen, we hadden ook geen vochtproblemen maar hebben de nok vorig jaar wel opnieuw laten doen, we hebben nu een open nok (zo hete het tegenwoordig zeiden ze me) dit word tegenwoordig meestal in de bouw gedaan konden ze me vertellen. Ons huis is nu 23 jaar oud.

Het standaard verhaal van schoorsteenvegers wanneer ze weten dat een huis ongeveer 25 tot 30 jaar oud is. Ik had in het geheel geen vochtdoodslag. ik heb het wel laten doen, maar deze lui weten hun prijzen wel. Ik was meer dan € 500,= kwijt. Dit doe ik dus NOOIT meer. Laat iemand die het dak opdurft eens kijken wat er aan de hand is. Wat losse cement zal er altijd wel zijn. Koop het bouwmarkt product, indien nodig en laat het door een handige klusser doen. In feite stelt het aanbrengen niet veel voor. Wel ervoor zorgen dat het oppervlak goed schoon is, zodat het aan te brengen product goed kan hechten. Is ongeveer 20 minuten werk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100