Hoe heten die dingen die je in een boormachine kunt stoppen om bijvoorbeeld een schroef in te draaien of een imbusbout of wat dan ook in te draaien?

Je weet wel, zijn die opzetstukjes die misschien max de lengte hebben van je duim en het onderste gedeelte is een vijf- of zeshoek.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vaak doet men die kleine bitjes (ong. 2 cm lang) niet rechtstreeks in de schroef/boormachine, maar steek je er eerst een bithouder in (waarvan de helft zeskantig is, de andere helft van binnen zeskantig). Die zijn meestal een duimlengte lang. Daarin gaan de zeskantige bitjes dan weer

Een bitje wordt dat genoemd

Boorkoppen

Bitje..... Toegevoegd na 1 minuut: Ook is deze altijd zeshoekig.

Er zijn verschillende bits die men in een boor of schroefmachine kan plaatsen. Torx. inbus, philips, pozi, schroef, ster, en hulpstukken voor kleine dopsleutels.

Goeie antwoorden al gegeven dat noemen ze een bitje. Die krijg je wel in de boorkop maar erg praktisch werkt dat niet en dus stop je dat in een bithouder Complete set zijn te koop met alles erop en eraan bv voor kruiskop pozi & philips drive torx inbus enz enz Toegevoegd na 3 minuten: Bovenste plaatje is de bithouder en daar stop je t desgewenste bitje in

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100