Hoe vers is vers vlees en groente eigenlijk in de (super)markt of (keur) slagerij?

We zijn bekend met vele marketing effecten (marketing en bedrog) maar omdat soms prijzen van producten per winkel 100% verschillen vroeg ik mij dit af. Ook als de U.V.D nog recent is, is het dan ook 'vers te noemen'?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe eerder je de vis eet, hoe smaakvoller. Dat geldt vaak ook voor groenten, vlees en eieren. Hoe langer je deze producten bewaart, hoe meer de kwaliteit achteruit gaat. Supermarkten en andere winkels nemen echter een flinke tijd om verse producten in de winkel te krijgen en te bewaren op de schappen. Als een product drie weken houdbaar is, is het zo maar mogelijk dat het distributiecentrum en de winkel daarvan twee weken gebruiken voor transport en opslag. Slechts een week van de totale houdbaarheidsperiode is dan beschikbaar als bewaarperiode in jouw koelkast. Als je dus een doos eieren in de winkel aanschaft, hebben die al een hele reis achter de rug. En als je in februari een zak appels koopt, zijn die echt niet vers geplukt. Voor veel gekochte producten als melk, gehakt en yoghurt kunnen goed georganiseerde winkels jou vaak een prima houdbaarheidstermijn aanbieden. Maar producten die minder vaak gekocht worden, zijn bijna altijd een probleem voor de winkelier. Dat geldt vooral voor bijzondere producten als exotische groenten, streekspecialiteiten of duurzame producten. Vanwege de minder grote vraag worden deze producten vaak pas verkocht als ze bijna aan het einde van hun houdbaarheidsdatum zijn. Tja, hoe vers is dat dan nog?

Bronnen:
https://ztrdg.nl/de-twijfelachtige-vershei...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100