hoe kan supermarkt lidl ziin groenten zo goedkoop aanbieden?

Een spitskool voor 90 cent, een grote rode kool voor een euro ( tegenover een klein kooltje van 2 euro bij andere supermarkten)en prei voor dertig cent

Worden de telers uitgebuit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij andere supers kun je bijvoorbeeld een spitskool ook voor die prijs kopen in een aanbieding. Op dit moment bijvoorbeeld bij Nettorama voor €0,89 en in oktober koste een spitkool bij C1000 €0,79. Het gaat om aanbiedingen. Supermarkten willen zich graag presenteren als goedkoop. Het is een middel om klanten naar de winkel te krijgen die ook andere producten gaan kopen die niet in de aanbieding zijn. Meer klanten is meer omzet is meer winst. Toegevoegd na 7 minuten: Het gaat hier om een discountsupermarkt die producten systematisch voor een lagere prijs aanbiedt dan gewone winkels in dezelfde branche. Het assortiment bestaat voor een groot deel uit goed verkopende producten, waarvan vaak alleen een eigen merk wordt aangeboden. Hierdoor kan op ruimte in de winkel bespaard worden. De producten worden vaak in dozen op pallets aangeboden, waardoor bespaard kan worden op vakkenvullers.

Bronnen:
http://www.testgoed.nl/supermarkten-prijspeiling
http://www.voordeelmuis.nl/cgi-bin/v.cgi?a...

Het feit dat Lidl goedkoper is dan andere supermarkten heeft alles te maken met de waardestrategie. Daar is een hele heldere uitleg voor, daarvoor verwijs ik je naar de link onderin.

Bronnen:
http://www.betaplaza.nl/?p=134

Ze kopen waarschijnlijk op de veiling, dan kunnen ze goedkope aanbiedingen doen, en zelf nog lekker winst maken. Voorbeeld: Deze week daalde de prijs van grove trostomaten tot onder 40 cent per kilo. De losse (tussentype-) tomaten deden vandaag gemiddeld nog maar 20 cent per kilo voor de klok van The Greenery.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100