Mag de hond mee de supermarkt in?

Zover ik weet, mag een hond de supermarkt mee in, zolang deze in de boodschappenkar zit. Hierdoor kan hij niet bij producten komen (ook niet snuffelen), andere mensen lastig vallen of iets vernielen.

Nu was er een winkelbediende die mij vertelde dat ik fout bezig was. Volgens hem is dat niet hygienisch, omdat mensen daar hun producten in leggen. Hij benoemde vlees. Maar dit zit altijd in een verpakking. Het enige wat niet verpakt is, is groente en fruit. En dat stoppen klanten in plastic tasjes.
Mag ik mijn tas, die op de grond heeft gestaan, ook niet in de kar zetten? En hoe zit het met (grotere) kinderen die in de kar zitten met schoenen aan? Dat is tenslotte hetzelfde idee.

Oftewel: Hoe is de regelgeving omtrent honden in winkel? Deze kan ik niet op internet vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een hond in de supermarkt mag niet van de warenwet vanwege de hygiëne. Tegenwoordig worden er in supermarkten ook waren vers bereid ( vleeswaren snijden, vers vlees inpakken, brood bakken e.d. ) Tegen een begeleidingshond hebben de winkels geen bezwaar.

Nee, dat mag niet. Bij mijn supermarkt zie ik regelmatig een blind persoon door een employee geholpen worden. Dat is wel nodig ook, want een hond kan geen boodschappenlijstje lezen. En verschillen in blikken en papier kan hij niet ruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100