Kan je achterhalen wie de track en trace code heeft gekocht?

Ik ben opgelicht op marktplaats...de oplichter stuurde mij de zogenaamde track en trace code van de iPhone bleek het dus de track en trace code te zijn van een leeg doosje... kan ik achterhalen wie de track en trace code heeft gekocht? En kan de politie dit achterhalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan wellicht via een omweg, als de verzending bijv via internet geregeld is. Echter het is wel de vraag of de politie zoveel onderzoekstijd in zo'n zaak als die van jou kan steken. Met het achterhalen van de verzender ben je er namelijk niet. Hoe toon je aan dat je het product niet hebt gekregen, maar enkel een lege doos? De verzender zal vast beweren dat hij het wel verstuurd heeft, mocht hij achterhaald worden. Hoe heb je het product betaald trouwens? Waarschijnlijk via een overboeking. Daar zit ook een onderzoeksmogelijkheid in. Echter, zoals al eerder gezegd, is het aantonen van oplichting nog zo makkelijk niet.

Je kan het zeker achterhalen. Als je via marktplaats hebt betaald krijgt de verkoper een verzendlabel, met retouradres van de verkoper. Dat kun je op postnl app zien. Als je het buiten marktplaats gekocht heb, kan met die rekeningnummer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100