Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat voor stropdas/vlinderdas is dit en, hoe strik je het?

Bij een kringloop vond ik tussen de stropdassen een gebreide das. De uiteinden zijn zijn breed. Het tussenstuk, neem aan waar de nek zit, is dunner. De brede stukken zijn niet even lang. De buitenste rand lijkt op dat van een sok, alleen is dit aan elkaar genaaid. Wie oh wie kan mij helpen.
In eerste instantie dacht ik aan een stropdas, maar de lengte klopt niet. De das is te kort. Toen dacht ik aan een vlinderdas, maar door de onevenredige lengte is dit niet aannemelijk. Dan daarbij, de stof is ook niet stevig genoeg. Voor zover ik heb kunnen zien, gaat de strik hangen. Zie foto’s voor verder onderzoek.

Toegevoegd na 11 minuten:
https://4.bp.blogspot.com/-5A1RIvdHXHc/WGWQR3mrZVI/AAAAAAAAy8o/BXz3a-CuhGIb0weV_ggm-FY7e3IkU2zdwCLcB/s1600/DSC_0284.JPG
https://4.bp.blogspot.com/-sUGutWmwTGs/WGWQR3eDOuI/AAAAAAAAy8k/SEI-nrOh8cU9tudYrZD3yzEzk0035uZIQCLcB/s1600/DSC_0285.JPG
https://4.bp.blogspot.com/-d_a0cZOgBVQ/WGWQR-a_5SI/AAAAAAAAy8s/PTZcKg_UrdoSRtMDsSVvN3vqzX7gt93KgCLcB/s1600/DSC_0286.JPG
https://4.bp.blogspot.com/-XNnYtGI6DIo/WGWQTf70e0I/AAAAAAAAy8w/5csKuY6ff-E29RQ64CPAcLcVZxFCJVT3wCLcB/s1600/DSC_0287.JPG

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
in: Mode
1.6K
Amadea
7 jaar geleden
Zolang het onzichtbaar is kunnen wij hier geen antwoord op geven. Lukt het niet de foto te uploaden, gebruik dan een afbeeldingensite als tussenstation. Zet daarna de link (beginnend met http:// en eindigend op .jpg ) als toevoeging op de vraag.
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Dank je wel Amadea, dan hoop ik dat het zo wel werkt. Ik kreeg inderdaad de afbeeldingen niet voor elkaar.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Het is toch een min of meer gewone stropdas die ik me nog wel van vroeger kan herinneren en kan dus ook gewoon worden gestrikt. Een beetje oefenen met de strop is wel nodig omdat hij anders niet goed komt te hangen.
Ik denk zelfs dat ik er zelf ook nog een heb, ik ga zoeken en laat het nog weten.

Toegevoegd na 28 minuten:
Ik heb de das gevonden, zie scans van de gestrikte das

Toegevoegd na 6 dagen:
met dank aan bordensteker ben ik er eindelijk in geslaagd om plaatjes te maken, wel niet helemaal zoals ik wilde maar beter lukt niet; zie url
(Lees meer...)
7 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Beste Ceeve, zo te merken heeft u hetzelfde probleem als ik had met het toevoegen van een afbeelding.
Wel alvast bedankt voor uw antwoord. Ik ben heel benieuwd naar de strik.
Kunt u ook zeggen hoe lang geleden het is dat deze stropdassen werden gebruikt?
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Ik kreeg de volgende tip van Amadea om afbeeldingen toe te voegen:
Lukt het niet de foto te uploaden, gebruik dan een afbeeldingensite als tussenstation. Zet daarna de link (beginnend met http:// en eindigend op .jpg ) als toevoeging op de vraag.
Bordensteker
7 jaar geleden
Ceeve sloofde zich uit voor een koninklijk antwoord maar met vooralsnog inderdaad de (on)zichtbaarheid van de nieuwe stropdas van de keizer!
(Dan ben je mét sloof in elk geval beter af dan zonder.) “Een gebreide stropdas kan zowel nonchalant-casual op een spijkerbroek als business-smart op een pantalon gedragen worden. Net zoals in de jaren 50 is de stropdas aan de onderkant bot afgesneden en heeft hij een prachtig slank design.”
https://www.stropdassenwinkel.nl/gebreide-stropdassen/ Omdat een gebreide stropdas dikker is dan een gewone, en het zichtbare gedeelte vaak recht van model is, zit een speciaal dunner en net als bij een gewone stropdas smal middenstuk prettiger onder de boord van je overhemd.
Helaas laten de afbeeldingen die ik vond dat smalle middenstuk alleen maar vermoeden aan de vorm van het midden van de rol waarin ze getoond worden. Net of het een groot geheim moet blijven ... ik heb er ook zulke gehad, wel niet jaren 50, maar meer jaren 70. Mét zo’n smal en dun middenstuk.
https://www.stropdassenwinkel.nl/blog/hoe-knoop-je-een-gebreide-stropdas/
Bordensteker
7 jaar geleden
Om het geheim nog wat meer uit de doeken te doen: http://vintagecraftsandmore.com/wp-content/uploads/2012/05/Fathers-Day-Gift-Knitted-Tie-Pattern.jpg
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Top! Ik ga mij eens verdiepen in de vintage stropdas.. Dank je wel Bordensteker.
Ceeve
7 jaar geleden
hallo steffert en bordensteker, zoals bordensteker opmerkt zal ik die stropdas in de jaren 70 hebben gedragen, misschien zelfs nog begin jaren 80, hoe ik ook mijn best heb gedaan de download lukt niet en die afbeeldingensite als tussenstation gebruiken (tip amanda) snap ik niet, hoe moet ik dan mijn afbeelding op dat tussenstation plaatsen ?
Bordensteker
7 jaar geleden
Voor wie nog niet bekend is met hoe je afbeeldingen ergens anders online kunt zetten heb ik dat hieronder beschreven. Zoals je hier een stukje tekst online hebt gezet, kun je ook een afbeelding online zetten.
Dan kan iedereen hem daar tegenkomen. (Zoekmachines bekijken net als teksten ook afbeeldingen.) En om hem vindbaar te maken in het kader van bijvoorbeeld een antwoord hier op Goeievraag, zet je dan de link naar de op die ‘afbeeldingensite’ geplaatste ene afbeelding van jou hier in je tekst. Zo’n link begint met http:// en eindigt op .jpg . De afbeelding zelf wordt dan met een muisklik zichtbaar. Met vaak wat reclame er omheen, want die afbeeldingensite moet natuurlijk ook ergens van bestaan. Enkele voorbeelden van sites waar je gratis een afbeelding online kunt zetten:
www.photobucket.com
www.tinypic.com
http://imgur.com
Er zijn er veel meer; als je goed kijkt kun je het aan de aanklikbare links van andere mensen zien. Uiteraard zit er aan iets gratis “op een afbeeldingenprikbord hangen” vaak een tijdlimiet.
Dat heeft tot gevolg dat als iemand over een jaar bijvoorbeeld een oudere vraag of antwoord nog eens leest, de erbij horende afbeelding dan niet meer zichtbaar wordt, of dat de in een tekst geplaatste afbeeldingenlink niet meer werkt.
Om dit euvel te vermijden kun je voor betrekkelijk weinig geld een abonnement nemen; vaak heb je daarbij dan ook de keuze om voor wat extra geld van de advertenties af te zijn waar degenen die naar jouw afbeelding kijken mee geconfronteerd worden. http://picturepush.com is een van de sites die een tijd geleden al gestopt zijn met dit gratis te doen. Dat leggen ze in het Nederlands uit in https://picturepush.com/nl/gopro
Ceeve
7 jaar geleden
hallo steffert, (met dank aan bordensteker voor zijn uitgebreide uiteenzetting) hierbij de link, ik hoop dat je er wat aan hebt, alleen bij plaatsing via bronvermelding valt er een stuk weg, daarom hier de link:
http://i1036.photobucket.com/albums/a443/listver/speciale%20stropdas_zpsp4zajko0_1.jpg
ik begrijp er nou echt niets meer van als ik de link aanklik komen er 2 plaatjes en nu zie ik er maar 1, het is in ieder geval de zogenaamde four in hand knoop
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Hoi Ceeve, ik heb het gezien hoor. Dank je wel, helemaal top!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding