Ik heb een prachtige (pure) cashmere pullover gekocht, 2-draads geweven. Wordt cashmere wijder door het dragen?

De pullover zit nu perfect. Het moet echter niet wijder worden, dan wordt het te groot. Ik weet niet hoe cashmere zich in de loop der tijd verhoudt. De pullover is overigens vrij vast geweven en voelt redelijk stevig aan.

Toegevoegd na 1 minuut:
Gelieve geen suggesties, maar eigen ervaringen.

Toegevoegd na 2 dagen:
Is er hier dan niemand die wel eens 100% cashmere draagt? Kan ik me niet voorstellen... Nog steeds geen antwoorden... :'(

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jazeker is er iig "1 iemand" met deze ervaring :) Daarnaast ken ik ook ervaringen van vrienden die kasjmier konden waarderen. Trui leek overigen op deze : http://www.zara.com/nl/nl/uitverkoop/dames/premium/kasjmier/oversized-kasjmier-trui-c698677p2004898.html# Zoals met ook veel andere natuurlijke stoffen in kleding, vergt dit enige kennis qua wassen en drogen ; beiden bepalen mede of een trui krimpt of gaat "lubberen" tijdens dragen. ;) Zelf waste ik deze op de hand met whoolite https://www.drogist.nl/woolite-wol-en-zijde-16-wasbeurten-1000ml.htm?utm_source=googleshopping&utm_medium=feed&utm_campaign=vergelijken&gclid=CMfMlfTC98ICFRMatAodQ2wA6Q Vanuit sopje goed uitknijpen, NIET wringen, en erna droger maken door op te rollen in ruime droge handdoek. Op andere droge handdoek op vlakke ( onverwarmde ondergrond) verder laten drogen en trui in juiste model neerleggen. Jaren bleef trui, ook tijdens dragen prima in model!

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100