Wat is het verschil tussen doucheschuim en badschuim?

Badschuim is ten opzichte van doucheschuim vaak goedkoper.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Badschuim is een cosmetisch product. Badschuim wordt ook gebruikt om het lichaam te reinigen maar vooral om zeepbellen in het bad te krijgen. Het schuimende effect ontstaat doordat er een oppervlakte-actieve stof als natriumlaurylethersulfaat in badschuim zit. Het schuim zorgt er voor dat het water wat langer warm blijft. Het wordt ook veel in films gebruikt voor naakt-in-bad-scènes. Ontvangen van "http://nl.wikipedia.org/wiki/Badschuim" Het verschil zul je merken als je doucheschuim in je bad gebruikt. Het schuimt veel minder en blijft ook minder lang op je badwater liggen als schuim.

Doucheschuim spoelt eigenlijk gelijk weer van je af doordat de waterstralen uit de douchekop blijven sproeien, dus dat moet je huid direct verzorgen. Badschuim blijft een poos schuimen terwijl jij in bad zit en heeft daarom meer tijd om z'n reinigende en verzorgende werking op jouw lichaam uit te oefenen. Daarom kan badschuim goedkoper zijn.

Ik denk dat badschuim gaat schuimen als je het in badwater doet en dat doucheschuim dat niet doet. Verder hebben ze denk ik hetzelfde effect voor de hygiëne etc.

Doucheschuim is waarschijnlijk huidvriendelijker van samenstelling; badschuim gebruik je (heel) sterk verdund. Daar kunnen ze dus meer 'troep' in stoppen zonder dat het meteen schadelijk is voor je huid. En badschuim geeft meer schuim, waardoor je bad langer warm blijft.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100