benen scheren

Ik ben een meisje van 14 jaar en heb best behaarde benen. Vriendinnen uit mijn klas die scheren hun benen allemaal maar ik durf het niet omdat ik denk dat mijn moeder het niet goed vind. Als we bij gym zitten voel ik me niet prettig omdat ik dan van die behaarde benen heb.
Wat moet ik doen, gewoon scheren of iets anders...
Ik weet het dus niet. Het liefst scheer ik ze maar ik weet niet of mijn moeder het leuk zal vinden .....;P

Weet jij het antwoord?

/2500

Vraag aan je moeder of je een keer naar een schoonheidsspecialiste mag om je benen te laten ontharen. De haren worden dan met wortel en tak verwijderd, en blijven wel een week of zes weg, en komen niet in stoppels terug. Je kan ook zelf proberen met was, die je bij de drogist kan kopen. Precies de gebruiksaanwijzing volgen. Ik ben niet zo voor scheren. De terugkerende haren zijn keihard.

Bespreek dit gewoon met je moeder en vraag haar of je een epilator mag kopen. Daarmee verwijder je de haartjes voor langere tijd (3 à 4 weken). In het begin is het wel wat pijnlijk, maar hoe vaker je het doet hoe minder je er nog van voelt.

Heel herkenbaar!! Ik Zat op jou leeftijd, 2 jaar terug, met precies het zelfde probleem. Ik wilde mijn benen scheren alleen durfde niet omdat ik heel bang was voor mijn moeders reactie. Zij scheert haar benen niet en vindt dat ook niet nodig. Op een gegeven moment werd het helemaal een obsessie en schaamde ik me voor mezelf en mijn harige benen. Op kamp keek iedereen naar mijn benen :( Op een gegeven moment heb ik doorgebeten en er met mijn moeder over gepraat. Haar reactie viel ontzettend mee en ik scheer mijn benen nu als 2 jaar. Wat ik wil zeggen: ga naar je moeder en praat, waarschijnlijk valt haar reactie mee en het is prettiger voor jullie relatie wanneer je haar van te voren zegt dat je je benen gaat scheren. Moeders vinden het moeilijk als meiden ouder worden, zet maar gewoon door, het lijkt groter dan het is. Succes

Veel antwoorden, maar het is het belangrijkste dat jij en je moeder op 1 lijn zitten. Zeg haar dat je je benen wil ontharen en vraag haar hoe/wat de beste methode is...dan leg je de vraag bij je moeder neer (en het antwoord) Succes!!

Ik denk dat je aan je moeder moet uitleggen waarom je het zo graag wil. Ze begrijpt je echt als je zegt dat je er heel erg voor schaamt. Ik voelde me er toen ook niet prettig bij mijn amazone benen :S :P

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100