Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

bestaat er een hexaeder met 6 driehoekige vlakken?

een regelmatig 6vlak is een kubus(6 vierkanten) maar als je 2 tetraeders(4 driehoeken) tegen elkaar "plakt" krijg je dan niet ook een regelmatig 6-vlak?

2 jaar geleden
in: Wiskunde
1.9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Ja, een driehoekige bipiramide is een hexaeder. Hier https://en.wikipedia.org/wiki/Hexahedron vind je die als de triangular bipiramid.
(Lees meer...)
Plaatje bij antwoord
2 jaar geleden
joelx
2 jaar geleden
dankjewel Antoni, omdat ik nog niveau 1 ben mag ik geen duim omhoog geven, maar wat een goede website bevat jouw antwoord, dus dan maar zo bij deze, groet joelx
Antoni
2 jaar geleden
Dank je. Er is ook een Nederlandstalige website over hetzelfde onderwerp https://nl.wikipedia.org/wiki/Zesvlak, maar die is minder uitgebreid dan de Engelstalige. 'Een driehoekige bipiramide die bestaat uit twee aan elkaar geplaatste tetraëders.' is wel als een voorbeeld genoemd op die Nederlandstalige website! Hier https://en.wikipedia.org/wiki/Triangular_bipyramid en hier https://nl.wikipedia.org/wiki/Driehoekige_bipiramide vind je nog meer informatie. Ik vond de tekening op https://en.wikipedia.org/wiki/Hexahedron het duidelijkst, dus die heb ik maar bij het antwoord geplakt.
Thecis
2 jaar geleden
Duimpje geregeld. ;-)
Antoni
2 jaar geleden
Dank je, @Thecis.
Thecis
2 jaar geleden
Vond het zelf ook een goed antwoord :-)
Reddie
2 jaar geleden
Het is geen REGELMATIG zesvlak, want de hoeken tussen de vlakken zijn niet allemaal hetzelfde. Duidelijk te zien op de tekening.
Antoni
2 jaar geleden
De tekening is maar ter toelichting om enigszins de vorm aan te geven, @Reddie. Als je kiest voor piramides met overal gelijke ribben, dan krijg je een REGELMATIGE hexaëder. Je hebt gelijk, niet iedere driehoekige bipiramide zal per definitie een REGELMATIGE hexaëder zijn.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding