Hoe wordt ik goed in wiskunde?

Ik ben niet zo goed in wiskunde, maar heb het wel nodig voor mijn studie. Ik ben daarin vast niet de enige. Hoe kan ik zo snel en goed mogelijk 'goed worden' in wiskunde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe kun je ''goed worden'' in wiskunde? tip 1: Maak altijd alle sommen. tip 2: Begrijp je de vraag niet, vraag jezelf waarom niet. - is het inhoudelijk, neem de theorie nog eens door. Als het dan nog niet lukt, vraag om hulp. - is het de vraagstelling, vraag dan aan je docent of iemand anders om verheldering. tip 3: Maak stappenplannen voor de sommen. vb: Ik heb morgen een wiskunde toets en een bepaalde onderdeel vraagt altijd om dingen die ik niet goed begrijp, ik heb standaard een lijst met alle formules klaar liggen om op te schrijven op het kladblaadje om iets makkelijker de som te maken. tip 4: Wiskunde heeft een gedeelte inzicht. Sommigen hebben deze niet. Probeer dan situaties herkennen. vb: (x+5)=0 dan is x= -5 , maar (x+6)=3? Dan krijg je x=-3. tip 5: Sommige personen vinden wiskunde moeilijk omdat de docent te snel gaat qua theorie in de les. Dan kan bijles helpen. Bijles is meestal één-op-één. tip 6: Wees niet bang om vragen te stellen. Geen vragen stellen terwijl je wel vragen hebt, is dom. De docent is om te helpen. tip 7: Maak samenvattingen van je leerstof. vb: Ik ben niet goed in meetkunde, ik heb allerlei samenvattingen gemaakt om meetkunde zo duidelijk mogelijk voor mij te maken. tip 8: Wil je meer oefeningen doen, dan dat je hebt? - Vraag iemand in je nabije omgeving om oefeningen voor je te maken. - Vraag de persoon die je bijles geeft om oefeningen te maken. - Internet heeft veel oefensites. Het is alleen een kwestie van zoeken. Hopelijk helpen deze tips je :)

Door bijles te nemen, Dit kan door een advertentie te zetten, of door een student wiskunde bijles te laten geven. Maar ook je vader, moeder of broer/zus die goed zijn in wiskunde kunnen je hierbij helpen.

Bronnen:
http://www.studentsplus.nl/bijles/wiskunde...

Door eerst vooral veel tijd te steken in het proberen echt te snappen wat je doet en waarom je iets doet en niet zozeer het in je hoofd stampen van formuletjes. Bijles kan daarbij helpen, maar dan wel van iemand die goed uit kan leggen en je het liefst ook de dingen eventueel op een andere manier dan dat je op school leert kan laten zien. Dat laatste kan handig zijn om wiskunde beter te begrijpen. Er zijn heus wel formuletjes die handig zijn om uit je hoofd te leren, maar als je de achtergrond snapt zijn dat er een stuk minder en zal je ook niet zo snel de verkeerde toepassen En natuurlijk voldoende oefenen.

Als je slecht bent in wiskunde word je nooit goed in wiskunde. Hoogstens kun je je behelpen.

Mij hielp het Wiskunde te linken aan Sterrenkunde. En aan Geometrie. Volgens mij krijgen kinderen in Singapore standaard op een beeldende manier les in rekenen. Maar hoe/wat precies ... ik zal hier meteen eens vragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100