Is 8719 het hoogste priemgetal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij lange na niet! Er is in ieder geval een priemgetal dat maar liefst 12978189 cijfers bevat. Dit priemgetal staat in de eerste Bron. Let op: het laden van die pagina duurt vrij lang, het zijn namelijk ruim 16 megabytes.... Overigens bestaat er geen hoogste priemgetal. Bovengenoemd getal is slechts het grootste priemgetal dat bekend was op het moment dat die webpagina werd geschreven. Zie de overige Bronnen voor achtergrondinformatie.

Bronnen:
http://prime.isthe.com/no.index/chongo/mer...
http://primes.utm.edu/largest.html
http://wiki.answers.com/Q/What_is_the_high...
http://www.isthe.com/chongo/tech/math/prim...

Nee, hier de eerste 10.000 http://www.win.tue.nl/~jessers/aansluiting/priemgetallen.htm

Op zaterdag 23 augustus 2008 werd het tot nu toe hoogste priemgetal gevonden: (2 tot de macht 43.112.609) -1. Als je dat getal helemaal uitschrijft krijg je een getal van 12.978.189 cijfers. Even voor een idee hoe groot dat getal is: op een krantenpagina kunnen 40.000 cijfers. Om het hoogste priemgetal uit te schrijven heb je dus 324 krantenpagina's nodig.

nee, een eerder antwoord heeft al duidelijkheid hierover gegeven. Wist je dat priemgetallen ook gebruikt worden voor encryptie en voor betalingsverkeer via internet. Als je een beveiliging ziet op internet van 126 bit bv. dan betekend dat dat ze hiervoor een priemgetal gebruiken van 126 cijfers.

Waarom überhaupt deze relatief eenvoudige vraag???

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100