Hoe lang duurt het voor de dood intreed bij ophanging

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ophanging door wurging duurt in het algemeen 20 minuten voordat de dood intreedt en je ziet dat aan het trillen van de voeten. De Amerikanen hebben het klapluik uitgevonden en mits goed toegepast vindt de dood plaats binnen 10 seconden door het breken van de nek. Een tussenvorm is de halsslagader dicht te knijpen waardoor de hersenen geen bloed meer krijgen. Dan treedt bewusteloosheid in na zo'n 20 sec. Ophanging als methode om mensen ter dood te brengen is al eeuwen oud. De methode geldt als oneervol, omdat deze in het verleden vooral voor het gewone volk werd gebruikt. Om deze reden werden na de Tweede Wereldoorlog veel veroordeelde oorlogsmisdadigers opgehangen in plaats van gefusilleerd. In vroegere tijden kreeg een veroordeelde een touw om zijn nek geknoopt dat over een stevige tak werd geworpen. De veroordeelde werd vervolgens omhooggetrokken en stierf door verstikking. Later ontdekte men dat de dood sneller intrad wanneer de veroordeelde een val maakte. Bij experimenten ontdekte men dat bij een te korte val de veroordeelde langzaam stierf, terwijl bij een te lange val er een kans was dat het hoofd van de veroordeelde werd afgetrokken. Dat laatste gebeurde bij Barzan Ibrahim, het hoofd van de Mukhabarat, Saddams geheime dienst. Die werd geëxecuteerd op 15 januari 2007 met de lange val en raakte onthoofd[1]. In de 19e eeuw werd ontdekt dat de ideale vallengte berekend kon worden door 1260 te delen door het gewicht van de veroordeelde (in ponden). Iemand van 50,8 kilogram (112 pond) zou een val van 3,43 meter (11,25 voet) moeten maken om onmiddellijke te sterven. Later werd de formule gecorrigeerd voor de leeftijd, geslacht, lichamelijke conditie en postuur. Door deze "ideale" val breekt de nek en wordt ook het ruggenmerg op een hoog niveau onderbroken (meestal tussen de 1e en de 2e Wervel, hangman's fracture), waardoor onmiddellijk een verlamming van het gehele lichaam inclusief de ademhalingsspieren optreedt, zodat de veroordeelde niet meer kan spartelen en niet meer kan ademen. Daarnaast drukt het eigen lichaamsgewicht ook de halsslagaders dicht zodat de hersenen niet meer van bloed worden voorzien. Meestal zal vooral door dat laatste binnen circa tien seconden bewusteloosheid intreden en de hartdood na circa acht minuten.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ophanging_(doodstraf)

Kan direct als je nek breekt van de klap of het kan uren duren totdat je gestikt bent.

Wanneer iemand wordt opgehangen door de persoon van een bepaalde hoogte te laten vallen, zal de persoon na 10 seconden bewusteloos raken, en zal 8 seconden daarna de hartdood intreden. Wanneer een persoon omhoog wordt getrokken, komt deze om door verstikking, dan zal het langer duren voordat de persoon dood is. Val: 18 seconden Omhoog trekken: 1-2 minuten

Door verwurging,kan het enkele minuten duren,maar bij een officiële executie door oohangen is het in een paar seconden gepiept,omdat de nek wordt gebroken door de val.

Als het goed gebeurt, treedt de dood direct in, omdat de nek gebroken hoort te worden bij de val. Maar het gaat weleens mis, denk aan die beelden van Saddam Hoessein die meer gewurgd werd dan opgehangen, ook al was dat laatste de bedoeling (zeggen ze). En dan kan het wel tot een half uur duren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100