Van welke uitvinding heeft de mens het meest geprofiteerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

het wiel.

Het wiel. Het vuur zou ik niet echt een uitvinding willen noemen - als de bliksem inslaat bijvoorbeeld, of een vulkaan uitbarst, krijg je ook vuur.

Ik dacht ook gelijk, het wiel. Maar dat is al gezegd. laat ik dan maar het schrift noemen

Boekdrukkunst.

En na boekdrukkunst: Internet

Het gereedschap om producten te maken .

de computer/tv iedereen heeft het nu Toegevoegd na 1 minuut: met de computers kreeg je de mogelijkheid tot internet, waar mensen nu enorm veel gebruik van maken, en iedereen kijkt tegenwoordig wel tv, dagelijks.

internet en de mobiele telefoon

De gloeilamp

Lang lang geleden, zal de uitvinding van het vuur (zelf maken) erg veel betekenis hebben gehad. Denk aan overleven in koudere klimaten en bereiden van voedsel. De ontdekking van bacteriën (ah! daarom worden we ziek!), uitvinding van de microscoop, en wat recenter,en in cijfers uitgedrukt heel belangrijk voor de mens is de ontdekking van penicilline.Hierdoor zijn veel mensen gered van dood door infectie, zeker omdat in de Tweede Wereldoorlog dit middel op grote schaal gebruikt werkt. En een wiel is ook wel handig, maar ik denk dat we het zonder ook wel gered hadden..... zie een interessante link van Antoni van Leeuwenhoek, en zijn bijdrage aan kennis van celbiologie en microbiologie

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Antoni_van_Le...

Zonder twijfel de koe. Eet gras, produceert melk, poept mest waardoor gras groeit en het cirkeltje is rond. Gaat ze dood, dan eten we het vlees, maken we kleding van de huid en van wat er overblijft maken we frikadellen. Pure perfektie…dank u God! Met dank aan Keimpsk

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/welek-uitvi...

het condoom

Het beste antwoord is de uitvinding om te haten, dus "haat".. zonder haat geen oorlog, zonder oorlog geen uitvinding!

Zo met de Nobel prijzen in het vooruitzicht, dynamiet was ook een belangrijke uitvinding. Het heeft welliswaar ook dood en verderf gezaaid, maar het wordt ook nog steeds veel gebruikt in de mijnbouw en bij het graven van tunnels door harde lagen.

paperclip

Niet echt een uitvinding maar toch: taal. En dus : geschreven tekst, het schrift. En alles wat daaruit voortvloeit.

De wc. Door deze uitvinding werden de algemene hygiëne met 100% verbeterd waardoor er veel minder mensen en kinderen stierven aan enge ziektes.

auto, fiets, vliegtuig, trein, brommers, bus, zonder alle vervoer middelen, zat iedereen nog steeds thuis

Ik zeg elke avond als ik in bed stap: Degene die het bed heeft uitgevonden verdient de Nobelprijs. Dus voor mij: het bed! ;-)

De laser, veel, heel veel van de dingen om ons heen zouden niet mogelijk zijn zonder de laser. Je zou ook deze vraag niet hebben kunnen stellen zonder laser.

de mens zelf; antibiotica / penicilline

internet en motors want met een wiel alleen kom je niet zo ver je moet ook nog een chasis hebben en ga zo maar door XD

Zonder enige twijfel is de uitvinding van het vliegwiel de belangrijkste uitvinding. Groet, Ton

Coca Cola Heineken

Heden ten dage hebben wij nog steeds profijt van het wiel in al zijn facetten. Mede verfijnt door lagers, smeertechnieken en aandrijftechnieken. De daaruit de voortvloeiende vervoers en transporttechnieken maken het beeld compleet. Te denken valt niet alleen aan het karrewiel (voor de beeldvorming) maar aan alles wat draait, geleid of ,,schuift,, (huishoudelijke apparatuur, keukenlade,s, liften, roltrappen en varianten op het wiel nl het tandwiel) Kortom het wiel is voor mij de beste uitvinding die er zorg voor draagt dat het meeste gladjes verloopt.

Bronnen:
Ervaring

Is niet in 1 antwoord te vatten. Wat heb je aan een wiel als je geen ding hebt om het te gebruiken (auto, vliegtuig et c.). Ik zou gaan voor het winnen opslaan en distribueren van energie. Wat je allemaal met elektriciteit kunt doen laat zich wel raden.Handig als je dan een wiel hebt zodat je de auto kunt verplaatsen.

Afgezien van het wiel zullen pasteuriseren en steriliseren,vaccinatie,antibiotica en de Rontgenstralen(en de daaraan gekoppelde beeldvormende technieken.) zeer hoog scoren. Toegevoegd na 30 minuten: Op technisch gebied, de wisselstroom, dus Tesla's vele bedenkselen waar nog steeds alles op/om draait. Had het aan Edison gelegen dan had op iedere straathoek een centrale moeten staan, men kon gelijkspanning niet optransformeren en over grote afstanden transporteren. Door wisselspanning kon elektriciteit pas goed tot ontwikkeling komen en daaraan is de technische ontwikkeling feitelijk te danken geweest. Overigens werkten Rontgenapparaten met gelijkstroom, eerst opgewekt met Wimshurstgeneratoren en later via inductoren werd de 120 KV gemaakt om goede Rontgenbeelden te kunnen maken maar een Rontgenbuis zelf werkt op gelijkspanning. De eerste rontgenbeelden werden niet als foto's maar als bewegende beelden met een fluorescentiescherm van Barium Plarina Cyanide gemaakt, zeer kort daarop werd ontdekt dat onbelicht fotomateriaal bedierf als er een stralingsbron als radium in de buurt kwam. Ook Röntgenstralen veroorzaakten dit effect maar gaven meer beeldinfo dan radioactieve stralingsbronnen, de stralen gingen te gemakkelijk door menselijk weefsel heen. De grotendeels in Nederland opgegroeide Rontgen heeft belangeloos zijn vinding aan de wetenschap beschikbaar gesteld en daardoor als persoon wellicht de mensheid een van de belangrijkste diensten bewezen. Zelden heeft een vinding zo een spin off veroorzaakt, op die van Tesla na dan. Tesla echter heeft via oa. Westinghouse zijn vindingen geoctrooieerd maar uiteindelijk van vergoeding afgezien. In kwaliteit en qua omvang van zijn vindingen is Tesla wel een van de grootste uitvinders aller tijden geweest. Edison was zo boos en geniepig dat hij de wisselstroom misbruikte door de elektrische stoel te bedenken en die aan de naam van Westinghouse te koppelen. Elektrocutie werd daarom ook wel westinghousen genoemd. Edison zelf heeft niet eens zelf de gloeilamp uitgevonden maar wist met doortrapte genialiteit wel veel vindingen onterecht op zijn konto te krijgen. Edison wist als geen ander goeie ideeën te pikken en te vercommercialiseren.Dat laatste is wel zijn verdienste (in meerdere betekenissen) geweest/.

elektriciteit ik weet je kunt zonder stroom leven, maar stel je nu eens voor geen licht geen pc geen internet geen tv en ga maar door.

het boerenleven al heel veel jaar geleden zijn de boeren gekomen zonder hun hadden we nu nog een rondtrekkend bestaan

Google!

Het tandwiel, heel veel uitvindingen zijn daar op gebaseerd.

De Taal

het wiel dat het mogelijk maakt zware voorwerpen te verplaatsen de lamp die het mogelijk maakt zelf licht te maken zonder vuur het kompas dat mensen helpt het noorden te vinden de stoommachine, de basis van vele andere machines morse is een communicatiecode, bestaande uit met tussenpozen uitgezonden signalen, die letters, leestekens en cijfers representeren. het vliegtuig telefonie de fiets de computer

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Uitvinding

Het begrip hygiëne. Alles heeft zijn tijd nodig, zou ik zeggen. Internet (o.a. www en email) is handig en leuk maar slechts een afgeleide van heel veel onderliggende uitvindingen.

ER zullen wel veel discussies zijn hieromtrent. Ik denk wanneer je alles in zijn tijdskader zet heeft iedereen wel gelijk. Ik hou het in de laatste eeuwen vooral op : opwekken van elektriciteit en de stoommachine... die zorgden voor onze welvaart en ons gemak , maar helaas ook voor de industriële vervuiling.

aangezien het wiel, licht en boekdrukkunst al genoemd zijn, ga ik toch voor elektriciteit. Zonder dat had de gloeilamp het niet eens gedaan en zou internet ook niet hebben bestaan!

$$Geld$$ een bepaalde groep mensen "profiteert" nog steeds... over de ruggen van andere mensen.. Profit = winst = geld Helaas is er een veel grotere groep mensen die niet profiteert van deze uitvinding.

ik denk aan tilliften in de verschillende zorgcentra echt een uitkomst

incontinentie materiaal de gene die dat nodig heeft draagt dat met veel plezier en kan zich ook buitenshuis begeven

Het meeste geprofiteerd.. Ik denk toch dat dat was toen mensen leerden hoe je met vuur om kon gaan en wat je ermee kon. Zonder vuur was de prehistorische mens nergens. Anders het wiel, het schrift of domesticatie van plant en dier.

Een pan.

internet !

In historische volgorde: Vuur Het wiel Landbouw Penicilline Hygiëne En not last and definitely not least: De Pil. Lang leve de sexuele revolutie! Zonnecellen Waterstofmotoren

Ik vind dat we degene die ervoor gezorgd heeft dat onze eerste levensbehoefte nl. water, schoon gemaakt kan worden zodat we het zonder gevaar voor dyfterie etc. kunnen drinken, een hele goede ontdekking heeft gedaan. Je moet er toch niet aan denken dat we ,vooral nu ,deze uitvinding niet hadden gehad.

Het vooruitgangsdenken. Het idee dat de wereld, de inrichting van de maatschappij, kan veranderen. Dat de koningen niet vanzelfsprekend de koniningen zijn en de horigen niet vanzelfsprekend de horigen. Dat de wereld niet vanzelfsprekend verdeeld is in koningen en horigen. Kortom, het idee dat het ook anders kan.

Hmm. Ik twijfel tussen 'slavernij', 'macht', 'religie' en 'schrift'.

het meest is denk ik het schrift. anders zaten we nu als een stel mongolen ee soort gebarentaal te maken. andere zijn: het wiel internet tv mobiele telefoon en allemaal dingen de met ziektes te maken hebben zeker ook. eigelijk hangt het per moens af wat hij/zij het belangrijkst vind. de ene zat de tv belangrijker vinden dan het wiel. da ander dan weer net andersom.

Het tweede wiel.

Echt niet het wiel..... De Egyptenaren HADDEN niet eens een wiel en toch groeide hun cultuur tot grote hoogten. Ik zou zeggen:kleding. Zonder kleding zouden we alleen in gematigd klimaat kunnen leven en hadden we met zijn allen allang uitgestorven geweest. Kleding maat het mogelijk om in een veel groter gebied te leven. Maar zoals alles: watr heeft een mens nou ECHT nodig behalve eten, en een veilige plek? Warmte dus... of dat nu vuur is of kleding......

Persoonlijk vind ik dat de natuur de beste uitvinding gemaakt heeft. De mens

Dat we water kunnen schoonmaken, zodat wij goed drinkwater hebben

de raket..: waarom? omdat we dan,mocht de Aarde in de toekomst 's een keer hélemaal van d'r grondstoffen zijn kaalgestript,we dan áltijd nog de mogelijkheid hebben om naar andere werelden te gaan en die te gaan koloniseren. Toegevoegd na 20 uur: ...en om dus zo als mensheid te kunnen overleven...

vuur....

autorijden je verplaats je overal naar toe hoera!

de stroom want zonder stroom geen licht geen pc geen tv geen radio enz...

De auto, het vliegtuig, medicijnen niet te vergeten en communicatiemiddelen zoals telefonie en internet. Toegevoegd na 1 minuut: Ook gaf de uitvinding van de stoommachine als het ware een ''kettingreactie'' van andere uitvindingen...

INTERNET

Elektriciteit.. 90% van alles wat je bezit/gebruikt werkt op elektriciteit.. probeer je eens voor te stellen dat je geen elektriciteit was, dan zou het leven er heel anders uitzien.

kleren

Van het internet denk ik

Vuur.

Ik denk niet dat je dit als 'feitelijk' kunt beschouwen. Dit is voor iedereen anders. Maar als je er goed over nadenkt, zou je denk ik kunnen zeggen dat de eerste uitvinding die ervoor heeft gezorgd dat 'de mens' niet uitstrief, de beste is. Ik denk dat wij nu niet meer kunnen bepalen welke uitvinding dat geweest is. Dit omdat onze voorouders (de apen) waarschijnlijk ook uitvindingen hebben gedaan waardoor zij hebben kunnen overleven. Als je kijkt naar 'de oermens' is de uitvinding van 'het vuur' zeer voor de hand liggend. Maar je zou ook kunnen zeggen dat het een speer is; zodat men dieren kon doden om te eten. En zo kun je heel veel bedenken. Kortom: Dé beste uitvinding bestaat niet.

Van een bepaalde uitvinding kan je niet spreken, wij hebben baat aan de meeste nuttige uitvinding gehad, maar om er echt een aan te wijzen dat we het meest aan hebben is onmogelijk. Elke fatsoenlijke uitvinding is nuttig op zijn eigen manier.

De vaardigheid om zelf vuur te maken om hiermee voedsel te bereiden. Volgens diverse wetenschap heeft het bereiden van voedsel ervoor gezorgd dat de mens meer energie uit het eten kon halen, wat weer gezorgd zou hebben voor versnelde ontwikkeling van het brein, wat ervoor gezorgd heeft dat Homo Sapiens heeft kunnen ontstaan.

Landbouw en het houden van dieren. Hierdoor hoefde we niet langer rond te trekken en te jagen. Zodoende kregen we de tijd om al het ander te bedenken en ontwikkelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100