Waar kan ik wat meer wetenschappelijke bronnen vinden waaruit blijkt dat hersenen steeds benut moeten worden om achteruitgang tegen te gaan?

( Google zelf meestal met google scholar) maar kan nog geen passend artikel vinden ;))

Voorkeur gaat uit naar goede onderzoeken die dagelijkse leven (ADL) betreffen van volwassenen bejaarden en vooral ook onderdeel : fijnere motoriek, zicht, geheugen, volgordes in executieve taken zoals ook wel hier benoemd op http://www.slo.nl/primair/themas/jongekind/lexicon/Executievefuncties/
Doel hierbij is preventie en innovatie en zelfstandigheid bij nog zelfstandig kunnen wonen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hier staat daar iets over http://files.jellejolles.nl/130128UniqueMKBjollesGeenfoto.pdf "Uitgedaagd worden is met name belangrijk op het gebied van de meest complexe denkprocessen. Het deel van de hersenen waarmee we plannen maken, nieuwe prikkels verwerken en prioriteren, komt als laatste tot rijping (als we voor in de twintig zijn). “Die gaan er ook weer als eerste op achteruit, vanaf je veertigste al. Tenzij je ze bewust stimuleert”, zegt Jolles. “Dat betekent dat je moet proberen open te staan voor nieuwe dingen. Nieuwsgierig blijven. Veel informatie tot je nemen. En iets meer durf tonen in het werk dan je nu misschien doet.”

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100