Wie was of is de meest intelligente mens ter aarde?

Was het Einstein? Is het wellicht Stephen Hawking? Of komt er iemand anders voor dat predicaat in aanmerking?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bill Gates. Die is slim bezig geweest, en dat heeft hem kapitalen opgeleverd.

Het hoogste IQ gemeten bij een nog levende persoon is Kim Ung Yong. Met een IQ van 200 is-ie slim genoeg om bescheiden te mogen zijn… De allerslimste man die ooit heeft geleefd was hoogstwaarschijnlijk William James Sidis. Hij had een IQ tussen de 250 en 300(!!). . Toegevoegd na 18 seconden: http://fredgonn.web-log.nl/fredgonn/2007/08/slimpies.html

Koning Salomo

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Salomo

IK. als IK het niet ben, wie anders? Toegevoegd na 11 uur: er bestaat niemand anders dan IK. noemen jullie je niet allemaal IK?

Leonardo da Vinci was op een aantal vlakken een genie; of zijn iq ook bijzonder hoog was weet ik niet.

Er is nooit 1 meest intelligent persoon ter wereld. Niet geweest en zal ook in de toekomst nooit zo zijn. Intelligentie is nogal ingewikkeld. Niet alleen om te meten maar ook om te herkennen. Er zijn wellicht heel veel mensen met een zeer hoge IQ, die nooit zullen opvallen, dus zal men nooit precies weten wie echt het meest intelligente mens is. Veel genieën schoppen het echt niet ver in de maatschappij. Een aantal vallen op omdat ze óf iets hebben uitgevonden, óf kunstenaar zijn óf veel geld hebben verdiend enz. enz.

Op haar 30e jaar had Nina Brink al een vermogen van tientallen miljoenen guldens.

Dat is niet te zeggen. Daarvoor moet je eerst definiëren wat je in dit geval intelligentie noemt én hoe je het gaat meten. Maar, aangenomen dat je de persoon met het hoogste IQ bedoelt, is het nog steeds niet vast te stellen, omdat lang niet iedereen een IQ test heeft ondergaan, en lang niet iedereen dezélfde IQ test. Dus: te weinig input, antwoord onbekend. Opvallend vind ik wel dat je Einstein en Hawking noemt, maar niet Dali of Picasso, of Bach. Of Plato. Of Wittgenstein. Toegevoegd na 6 minuten: Of Virginnia Wolf, Madame Curie of zo.

Antwoordman

volgens mij Richard P. Feynman. (1918-1988) http://www.youtube.com/watch?v=AU8PId_6xec http://www.youtube.com/watch?v=taEw97brZis&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=AHzbKrg2HIw&feature=related luister de audio's; -Surely youre joking mr feynman - genius -perfectly reasonable deviations from the beaten track -what do you care what other people think

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100