Ik heb laatst een muntje gevonden met daarop VI VC. Waar kan ik daarmee terecht? Wat zou het waard zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is geweldig! Dat ze in het jaar 6 voor Christus al wisten dat Jezus zes jaar later geboren zou worden en dat ze toen al wisten dat vanaf dat moment de huidige tijdsrekening in zou gaan. Je hebt een vondst van onschatbare waarde gedaan joh.....

Een muntenhandelaar zou wellicht uitkomst kunnen bieden. Plaats anders een foto. Misschien is er wel een muntenhandelaar lid van goeievraag.

Kijk eens op deze site. Misschien dat je dan verder komt. Er zijn ook regelmatig door het land verzamelbeurzen, ruilbeurzen en muntenbeurzen. Kijk maar eens in het lokale suffertje. Succes met de zoektocht!

Bronnen:
http://www.demuntenverzamelaar.nl/

Wijzig je bericht, plaats foto, en niet verkopen voordat absolute duidelijkheid over herkomst bestaat. De term VI VC werd namelijk alleen gebruikt door de laatste voorzitter van het presidium in Rome en die heeft zelf inderdaad munten laten slaan. Niet meteen champagne opentrekken, er zijn nogal wat vervalsingen in omloop gebracht in die tijd! Toon de foto, berg 'm goed op en uiteindelijk lijkt verkoop via Christie's voor de hand te liggen, daar zitten niet alleen specialisten, maar ook een berg verzamelaars die bereid zijn er een fatsoenlijke prijs voor te betalen. Foto, foto, foto:)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100