Bestaan geesten echt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor mensen die zelf ervaringen hebben met geesten, zijn geesten serieus echt en is hun bestaan onweerlegbaar. Wát dan die ervaringen zijn en hoe ze tot stand zijn gekomen... In principe doet dat er niet toe om voor jezelf uit te maken of iets echt is of niet. Is het bestaan van geesten aangetoond buiten de 'waarneming' van mensen? Niet dat ik weet.

Er zijn vele - soms elkaar tegensprekende - theorieën over spoken. Er bestaat geen algemeen aanvaarde definitie voor. Vanuit natuurwetenschappelijk perspectief is men sceptisch over het bestaan van spoken. Door fysicalisten wordt het bestaan van zuiver spirituele wezens ontkend en is het bestaan van spoken volgens deze (dominante) stroming onmogelijk. Er is nog nooit een dergelijke entiteit in een verifieerbare situatie waargenomen. De gangbare wetenschappelijke opvatting is daarom dan ook dat spoken niet bestaan en zuiver fictief zijn.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Geesten

Ben er best van overtuigd dat er meer is tussen hemel en aard maar als nuchtere Hollandse zeg ik: eerst (zelf) zien dan geloven!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100