Bestaan geesten echt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor mensen die zelf ervaringen hebben met geesten, zijn geesten serieus echt en is hun bestaan onweerlegbaar. Wát dan die ervaringen zijn en hoe ze tot stand zijn gekomen... In principe doet dat er niet toe om voor jezelf uit te maken of iets echt is of niet. Is het bestaan van geesten aangetoond buiten de 'waarneming' van mensen? Niet dat ik weet.

Er zijn vele - soms elkaar tegensprekende - theorieën over spoken. Er bestaat geen algemeen aanvaarde definitie voor. Vanuit natuurwetenschappelijk perspectief is men sceptisch over het bestaan van spoken. Door fysicalisten wordt het bestaan van zuiver spirituele wezens ontkend en is het bestaan van spoken volgens deze (dominante) stroming onmogelijk. Er is nog nooit een dergelijke entiteit in een verifieerbare situatie waargenomen. De gangbare wetenschappelijke opvatting is daarom dan ook dat spoken niet bestaan en zuiver fictief zijn.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Geesten

Ben er best van overtuigd dat er meer is tussen hemel en aard maar als nuchtere Hollandse zeg ik: eerst (zelf) zien dan geloven!

Ja geesten bestaan echt ja ik lag bij me oma en opa op de kamer het was 00:00 me oma was nog niet boven me opa ook niet ik voelde een tik op me been ik was bang maar ik dacht dat ik me het verbeelde ik draaide me met een ruk naar de deur toe en ik zag niets doen ging de deur langzaam open ik durfde me niet te bewegen en niks te dien ik deed me ogen dicht en probeerde snel te gaan slapen ik wou het vertellen maar toen ik het eerder had gedaan werd ik voor gek verklaard ik heb dit nooit verteld en ik ben zo bang uiteindelijk heb ik get aan me vader verteld en hij gaat steeds mee naar boven ik weet biet hoe ik van mijn angst af moet komen maar ga geesten bestaan weet iemand hoe ik van mijn angst af moet komen???het zou fijn zijn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100