Kan je karakter invloed hebben op de voorkeur voor bepaalde kleuren?

b.v. wit, lila, blauw, rose , paars en violet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha mooie vraag Ed :-) Je karakter kan zeker invloed hebben op de voorkeur voor bepaalde kleuren. Wanneer je een gevoelsmens bent, voel je je vaak prettig in blauw, en dan verschillende tinten blauw. Blauw werk beschermend en schermt je af tegen de vaak veelvuldige prikkels van buiten af. Wanneer je een rationeel mens bent zijn zachte kleuren goed om te dragen om het evenwicht te vinden. Zachtroze of groen om je hart te openen bijvoorbeeld. Ook je levensfase schijnt invloed te hebben op je voorkeur voor kleuren, vooral w.b. de inrichting van je huis. Zo tot rond je 50 ste kiezen veel mensen kleuren in huis die je spiritueel zou kunnen noemen, zoals blauwe, lila, paarse, witte accessoires. Het heeft te maken met het in evenwicht brengen van het geheel. Zelf zit je in de opbouw van je leven, baan, kinderen (eventueel), afspraken etc, veel denk- en planwerk in ieder geval. En midden in de wereld. Geen fase, want weinig tijd, om je intens met spiritualiteit bezig te houden. Daarom het evenwicht door spirituele kleuren. Daarna kan je in een andere fase komen, kinderen de deur uit, minder werken, meer tijd voor verdieping, spiritualiteit. Dan kan het zijn dat de kleuren in je huis meer aards worden: rood, geel, etc. Ook weer om het evenwicht te bereiken. Ik generaliseer nu, dat besef ik, maar bij mijzelf klopt het precies.

leuke vraag!!! geheel zonder wetenschappelijke onderbouwing maar ik ben wel vrouw maar houdt helemaal niet van frutsels en gefreubel en getut. Ik houdt eigenlijk ook NIET van pasteltinten en dat klopt dus wel voor mijn gevoel omdat ik die zelf associeer met alles wat ik hierboven beschrijf. Waarom ik dan ooit groen als lievelingskleur had en niet geel weet ik niet en zo uitgesproken ben ik nu niet meer. Ik heb wel HEEL duidelijk een voorkeur voor de "hardere" kleuren boven de pasteltinten

Ik weet het niet zeker,maar mijn lievelingskleur is blauw en blauw staat voor rustgevend. Zelf ben ik ook rustig van aard,hou absoluut niet van drukte.

Over je karakter weet ik niet, maar over je gemoedstoestand op het moment dat je de kleur draagt zal het zeker iets zeggen. Het vermoedelijk voor jou overbekende riedeltje: rood wekt activiteit op. groen brengt rust. blauw is koel en afstandelijk. En dergelijken. Er is een theorie over chakra's, kleuren en geaardheid. Misschien is dat wat je zoekt. (Even scrollen naar de witte tabel) http://www.lesoleill.com/chakras.htm Er is ook een leer die met kleur mensen heelt, in evenwicht brengt. Dat heeft ook invloed op je gedrag natuurlijk. http://www.colorcode.nl/kleurtest/index.php Op deze website weet er ook iemand wel raad met je karakter en de kleuren die er bij horen http://www.hetblad.be/2007/05/05/psi-factor/kleur-bekennen/ Mijn kleuren staan er niet bij. Blauwgroen, turquoise en de poederwitte versie van turquoise.

Bronnen:
http://www.colorcode.nl/kleurtest/index.php
http://www.hetblad.be/2007/05/05/psi-facto...
http://www.lesoleill.com/chakras.htm

Ja, ik ken iemand die een vrij 'vurig' typetje is (kan soms enorm uit haar plaat schieten). Zij heeft een voorkeur voor rood. Maar meestal zijn de karaktereigenschappen erg subtiel. En is het vaak een mengeling waarbij ook de gemoedstoestand belangrijk is. Hiervoor hebben de meeste een hoofd-favorite kleur, met zij kleuren voor de gemoedstoestanden. Toegevoegd na 12 uur: O, en voor dat vurige typetje, is een (vuur)rode muur eigenlijk niet zo goed. Want dat zal het 'vuur' in haar alleen maar meer aanwakkeren. Tenzij zij dat juist wil dan. Toegevoegd na 13 uur: Zelf gebruik ik de kleuren om de komende situatie van de dag beter te kunnen doorstaan. Hoewel ik daar al een tijd helemaal niet meer actief in ben. Maar zo gebruik ik wit/blauw/paars om helder te zijn en meer intuitief/spiritueel. Rood als ik meer assertiviteit kan gebruiken. Oranje om meer warmte uit te stralen en te hebben. Geel voor het zonnetje. Groen om me te aarden (bij een feestje of drukte). Maar mijn 'hoofd' kleuren zijn de neutrale kleuren, om me meer samen te voelen met de natuur. Daar ik graag rond hout/bomen ben. Kleuren die ik nooit draag zijn zwart, grijs, bruin, roze. Bij de voordeur heb ik een bakje met knuffel edelstenen. Als ik wil kan ik altijd een kleur meenemen die ik nodig denk te hebben. Maar momenteel heb ik het 'kennelijk' niet meer zo nodig.

Goeie Vraag :) Ja dat is mogelijk. En die voorliefde voor een kleur kan veranderen als je karakter door leeftijd en omstandigheden verandert. Dat komt omdat de energie van die bepaalde kleur past bij je eigen energie in die bepaalde periode. Want op een dag kan je, soms na jaren, zomaar opeens van lievelingskleur veranderen. Omdat je zelf veranderd bent en een andere kleur vanaf dat moment beter bij je past. Dat heb ik zelf ondervonden bij het ouder worden. Vroeger had ik een voorliefde voor (donker) blauw. Nu hou ik meer van frisse levendige kleuren.

Bronnen:
http://www.happyvibes.be/karakter/kleur-bekennen/

Geen wetenschappelijk bewijs , in mijn beleving geeft je karakter zeker de kleur weer of anders gezegd de kleur geeft je karakter weer. Zelf ben ik erg rustig en zeer evenwichtig persoon zoals men mij vaak bestempeld en mijn kleuren zijn donkergroen, donkerblauw, diepdonker paars , zwart, bruin, vooral geen harde opvallende kleuren of reflecterende kleuren . Zelfs een autokleur moet geen rood of wit zijn, nee, we rijden donkerblauw/groene auto. En als ik dan om mij heen kijk bv. op een verjaardag dan zie je allerlei mensen, rustige, drukke en stille mensen en ga je dan eens bekijken welke kleuren zij dragen dan valt het me altijd op dat drukke mensen in veel gevallen ook kleurrijk gekleed gaan, felle kleuren , bonte kledingstukken dragen met veel hang en sluitwerk. Stille en rustige mensen zie ik vaak in wat rustige kleuren lopen, geen kakelbonte kleding, weinig of geen hang en sluitwerk wat bij elke beweging rammelt en bengelt zodat mensen opkijken , van wat hoor ik. Dus volgens mij heeft het zeker met je karakter te maken

Bronnen:
uit eigen beleving

Eerder andersom, sommige kleuren beïnvloeden mijn karakter. Hevige kleuren maken me agressiever, zachte kleuren maken me rustig..

Zelf heb ik al gemerkt, dat mijn voorkeur voor bepaalde kleuren onderhevig is aan veranderingen. Het lijkt wel alsof ik soms NOOD heb aan bepaalde kleuren. Die veranderen ook steeds... of dit met mijn karakter te maken heeft is nog een andere vraag. Ik denk persoonlijk wel dat het zeker ook met je gemoedstoestand te maken heeft. Of door een bepaald gevoel dat je bij een kleur krijgt. Zo krijg ik bijvoorbeeld een rustig gevoel bij groen, en dat ervaar ik als aangenaam omdat ik van rust hou. Dus ik hou van groen om het gevoel dat ik ervan krijg. Ik heb eerder een rustig en "denkend" karakter, maar ook uitbundige kleuren vind ik mooi. Denk dus niet dat het 100% met je karakter te maken heeft, maar wél dat je karakter (o.a.) invloed heeft op jouw kleur-voorkeur. Snap je het nog? :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100