Wat houdt dit precies in ? het zogenaamde Plimsollmerk

Het heeft waarschijlijk iets met vrachtschepen te maken ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kenners kunnen aan de buitenkant van een schip zien of dit niet te zwaar is beladen. Dat komt omdat ieder zeegaand schip is voorzien van het zogeheten Plimsoll-merk. Men vindt het aan beide zijden van het schip, in het midden.Het merkteken is vernoemd naar het Engelse parlementslid Samual Plimsoll. Deze ijverde eind vorige eeuw voor een aantal veiligheidsmaatregelen op schepen, waaronder het aangeven van een duidelijke beladingslijn. Dit omdat door de grote vraag naar scheepsruimte veel schepen te zwaar belast werden. Iedere ton bracht immers geld op.

Bronnen:
http://www.vmbchetanker.nl

plimsollmerk ` plim - soll - merk het -woord op de zijwand van een schip aangebracht teken (een cirkel met een horizontale rechte lijn door het middelpunt, die aan weerskanten buiten de cirkel uitsteekt) dat aangeeft hoe diep het schip beladen mag worden (genoemd naar het Engelse parlementslid Samuel Plimsoll,

Een plimsoll merk is een merk dat je op schepen ziet deze zit altijd in het midden en wordt door een classificatie bureau toegediend bij de bouw. Het gaat er voornamelijk om dat het schip niet te diep in het water komt te liggen wanneer deze geladen zou zijn, waardoor er een gevaarlijke situatie zou ontstaan voor de bemanning. Voor een exacte uitleg moet je ff op wikipedia kijke!

Voor en achter hebben grote passagiers en vrachtschepen diepgangmerken en in het midden een Plimsollmerk. Het Plimsollmerk is van groot belang ivm de belading van het schip. (lading, ballast, brandstof etc) Het Plimsollmerk en de diepgangtekens zijn van groot belang ivm het dokken, beladen , ballasten, drinkwater of brandstof laden. Er is een wezenlijk verschil in diepgang tijdens het varen in tropische, koude, zout of zoetwateren.

Bronnen:
http://www.google.nl/images?hl=nl&rlz=1T4P...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100