bestaan er gelijkstroom dynamo's?

in een auto zit een dynamo, levert deze een gelijkstroom, of is dit een spanning welke later door diodes gelijkgericht wordt? volgens mij het laatste.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bestaan nog wel, maar de meeste auto's hebben wisselstroomdynamo's: Autodynamo's Er zijn twee soorten: gelijk en wisselstroomdynamo's. Tot tien jaar geleden werden hoofdzakelijk gelijkstroomdynamo's toegepast. Tegenwoordig is bijna elke auto met een wissel stroomdynamo uitgerust. Die verandering is gekomen door de groei van het aantal auto's. Onder andere het langzaam rijden in files en in steden was aanleiding tot de ontwikkeling van de wissel stroomdynamo: bij een stationair draaiende motor (lage toerentallen) moet de accu ook geladen worden. Door het toenemende elektriciteitsgebruik in de auto zoals extra voorlichten en raamverwarming waren ook grotere vermogens nodig. Wissel stroomdynamo's zijn bestand tegen hoge toeren tallen en vergen weinig onderhoud. http://www.windenergy.nl/website/index.php?option=com_content&view=category&id=36&Itemid=56

Een dynamo levert gelijkstroom, zoals op een fiets. Dit wordt al lang niet meer gebruikt in auto's. Tegenwoordig zit er een alternator in welke wisselstroom levert maar met dioden maakt men daar gelijkstroom van. Men geeft de voorkeur aan een alternator omdat die al stroom levert op een laag toerental terwijl een gelijkstroom dynamo redelijk wat toeren moet hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100