Zijn goede geesten knalvast?

Met Oud en Nieuw wordt vuurwerk afgestoken. Ik heb ooit begrepen dat dit gebruik afkomstig is van het bijgeloof om met knallen de boze geesten te verdrijven.

Het is dan natuurlijk de bedoeling dat alleen de boze geesten worden verdreven, en dat de goede geesten blijven.

Worden goede geesten niet bang van die knallen?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik denk dat de boze geesten een slecht geweten hebben. Je bent toch ook niet bang voor een boete als je niet te hard rijd?

alsof die geesten niet beter weten. als wij al snappen dat vuurwerk in principe niet gevaarlijk is, waarom zou het dan wel de geesten wegjagen die uit de dode wij zijn gekomen?

Honden hebben schrik van vuurwerk ... Kleine kinderen hebben schrik van vuurwerk ... Dan hebben alles wat goed is schrik van vuurwerk ... Gewoon geen vuurwerk maken ...!

De goede geesten worden er ook mee verjaagd vandaar dat er vaak van die vreselijke ongelukken met vuurwerk gebeuren; dat is heus niet voor niks.

Ik heb begrepen dat alle GG zich op oudejaarsdag om 16.00 uur in een ondergrondse geluiddichte bunker begeven en er niet eerder uitkomen,dan wanneer het geknal is afgelopen. Dat verklaart ook,waarom er tijdens het afsteken van vuurwerk zoveel ongelukken gebeuren!

voor zover ik kon vinden worden met de knallen de boze geesten verjaagd en tegelijk de goede geesten GEWEKT zodat ze verwelkomt kunnen worden. Zie link, er staat niet bij of je ze weer wegjaagt als je te lang doorknalt

Bronnen:
http://www.collegenet.nl/index_mainframe.p...

een geest jaag je niet weg met vuurwerk dat is gelijk je zij bijgeloof. En trouwens een boze geest komt je alleen opzoeken als je hem hebt opgeroepen (met geesten oproepen). of als je iemand hebt vermoord en hij/zij een geest word .

Geesten zowel de goede als de kwade zijn knalvast, het is de mens die gedreven door bijgeloof en ongegronde angsten, denkt ze te kunnen weg te jagen door het afsteken van vuurwerk, hierdoor krijgen ze weer wat gemoedsrust doordat ze denken er zelf enige invloed er op te kunnen hebben. Het is ook de onmacht van de mens om in geesten te geloven, dus dan maar beter voor de zekerheid alles weg jagen. Niet geschoten is altijd mis.................................

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100