In hoeverre verhoogt een vraag naar een subjectieve mening de objectieve kennis over een bepaald onderwerp?

Denk bijvoorbeeld aan de onderzoeken in verband met seksualiteit van Kinsey en Shere Hite.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Veel van de vragen die hier gesteld worden zijn opinievragen. En een mening is altijd subjectief. Je kan daar wel een objectieve conclusie uit trekken. Namelijk dat de meeste mensen een bepaalde mening zijn toegedaan (of niet). Dat is volgens mij objectieve kennis. Er zijn maar heel weinig objectieve vragen, in de trant van "Hoe hoog is het Empire State Building". Het antwoord op dat soort vragen kan je zo op internet vinden; daar heb je GV niet echt voor nodig.

Als een grote meerderheid van de mensen aangeeft dat klaarkomen lekker is (subjectief), dan valt daaraan de volgende objectieve conclusie te verbinden: het orgasme geeft in het algemeen een gevoel van euforie.

In zoverre,dat je er achter komt, dat je van die subjectieve mening niets wijzer bent geworden. Dat komt omdat de ene persoon met veel overtuiging mening A verkondigt, terwijl de 2e met evenveel overtuiging mening B verkondigt.

Het kan je soms meer inzicht geven en interessant zijn om te horen wat andere mensen denken/ vinden. Een ander ziet iets misschien net even anders of vanuit een andere hoek dan jij. Ik zeg nuttig. Maar dat is mij mening he;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100