Kan je autisme en tergelijk een angststoornis hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan. Mensen die reeds een stoornis hebben zijn niet plotseling immuun voor andere stoornissen.

Ja, sterker nog: angststoornissen zijn één van de meest voorkomende stoornissen bij autisme. Dit is ook overeenkomstig volgens de DSM-5 classificering. Dit zijn atypische angstsymptomen die veelvuldig voorkomen en samenhangen bij mensen met autisme. Vooral bij onbekende situaties, angst voor veranderingen, verstoring van eigen gewoonten en patronen. De onduidelijkheid en onvoorspelbaarheid roepen vaak angst op. Dit kan ook opspelen bij zintuigelijke prikkels, harde geluiden, onvoorspelbare geluiden, felle lichten e.d. Dit roept vaak afweer en weerstand op die mensen met autisme liever zo veel mogelijk vermijden.

Bronnen:
https://www.autismecentrum-groningen.nl/au...

Authisme of tegenwoordig ASS, autistische spectrum stoornis, is dus een verzameling. ASS is een boomstam met takken. ADHD en ADD bv. Ook het juist ontbreken van angsten en grenzen komt veel voor.

Ja, want er kunnen overlappingen zijn. Autisme is een probleem met de sociale communicatie/interactie.. Specifieker: de wederkerige sociale communicatie/interactie. Angststoornis kan o.a. een socialeangststoornis zijn, oftewel een sociale fobie. Ook kan het een separatieangststoornis zijn: overmatige angst of vrees voor een scheiding van thuis of van hechtingspersonen. Bron: Coëlho.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100