Wat is de minimale termijn voor verandering in gedrag?

Ik probeer een jongere die zijn leven niet op orde heeft te helpen door hem discipline bij te brengen. Ik sport een keer per week een uur met hem. Wat is het minimale aantal weken dat ik nodig heb om verandering te behalen? Is hier bijvoorbeeld wetenschappelijk onderzoek naar gedaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gedrag is te veranderen door beloning of door straf. Als die beloning of straf maar hoog genoeg is, dan verandert het gedrag onmiddellijk. Stellen die, de ogen van de "patiënt", niets voor, dan zult je even moeten wachten. De minimale termijn is dus 1 minuut.

Zeer gemiddeld duurt het twee maanden voor nieuw gedrag ontstaat. Maar het kan ook jaren duren. Blijvende gedragsverandering is echter vrijwel uitgesloten: - als de jongere er niet achterstaat - de omgeving de jongere niet ook stimuleert (een uur per week is veel te weinig) - de (kortetermijn-)voordelen van geen discipline hebben groot zijn en niet opwegen tegen de nadelen.

Bronnen:
https://jamesclear.com/new-habit
https://www.psychologytoday.com/us/blog/ne...

Volgens Lisa Portengen kun je in 100 dagen een gedragsverandering verankeren. Nieuw gedrag aanleren kost volgens een wetenschappelijk onderzoek 18 tot 254 dagen (gemiddeld 66 dagen). Portengen zegt dat het in 100 dagen kan, en dat klopt.

Bronnen:
https://www.nrc.nl/nieuws/2014/04/07/in-10...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100