waarom is water nat

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat ligt aan de fyschische en chemische eigenschappen van water. En aan de mens die heeft bepaald dat een substantie die zo aanvoeld als water "nat" word genoemd

De fysische en chemische eigenschappen van water bepalen dat water nat is.

Bronnen:
http://aladin.bibliotheek.nl/aladin_detail...

Water is niet altijd nat.

als water drooog zou zijn zou het zo stoffen als er een schip doorvaart.

Het water is nat omdat het water is!

Omdat we een van de eigenschappen van de chemische verbinding diwaterstofmonoxide zo genoemd hebben. Door de polariteit van het watermolecuul, trekken deze moleculen elkaar dus sterk aan, wat het ten opzichte van andere stoffen lage smeltpunt, hoge kookpunt en de hoge smeltwarmte en verdampingswarmte verklaart. De vloeibare toestand van water ervaren we als "nat" omdat het in onze kleren gaat zitten als we ermee in aanraking komen, omdat we er van alles in kunnen oplossen, etc.

Omdat het niet droog is!

Water gedraagt zich op onze huid 'adhesief' het plakt aan onze huid. Dat gebeurt ook bij b.v. alcohol of olie, maar een vloeistof als kwik blijft als een bolletjes op onze huid liggen en voelt niet nat. Het is dus waarschijnlijk het vermogen om zich intens aan onze huid te binden (tot in onze poriën) wat maakt dat water nat voelt; als je huid heel vet is voelt water ook minder nat, er is dan minder warmte-uitwisseling.

Benzine en diesel en freon voelen ook nat aan.

water is niet nat. het object waar je water op legt wordt nat. dus is water niet nat maar het object.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100