Hoe kom je erachter wie je bent?

Oftewel hoe vind je "jezelf"?

Weet jij het antwoord?

/2500

door in de spiegel met jezelf te praten en je zelf te bekijken dan leer je jezelf beter kennen

Door stil te staan bij je gevoel, dat je ervaart in verschillende situaties.

Hoe vind je jezelf? Door vooral niet te gaan zoeken: je bent er immers al, met alles erop en eraan. Door jezelf niet anders, leuker, slimmer, sterker of stoerder voor te doen dan je bent. Door jezelf te accepteren zoals je bent. Door jezelf te zijn, met al je voors en tegens. Het gaat allemaal vanzelf, de ontdekkingsreis naar je eigen ik.

Je kan ook aan mensen die je goed kennen vragen of ze allemaal 5 eigenschappen ofzo over jou willen opschrijven, anderen zien vaak beter hoe of wat je bent dan dat je het zelf ziet.

maak een grote collage met als thema: mijzelf. Succes.

De mens ontdekt zijn hele leven lang steeds stukje van zichzelf. Dus helemaal jezelf kennen doen we nooit, maar dat maakt het leven des te spannender. Verder kun je in je paspoort kijken, daar staat meestal wel op wie je bent ;)

door een jaar alleen te gaan wonen in een ander land waar je geen mens kan verstaan dan leer je je zelf heel goed kennen.

Door hoofd, hart en intuïtie serieus te nemen. Door de dingen zo te doen dat zowel je wil en je gevoel in harmonie zijn. Dit houdt niet vanzelf in dat het leven zich ook in harmonie voltrekt. Juist de moeilijkheden geven ons hierin een kans onszelf beter te leren kennen en begrijpen.

Een goeie zware survivaltocht doen, dagenlang niet eten, nauwelijks drinken, schijten in een emmertje, uitgescholden worden in een taal die je niet verstaat en vooral geen contact met de buitenwereld. Kom je er vanzelf achter wie je bent

Je weet pas wie je zelf bent als je vrede hebt met wie je bent en je jezelf onder controle hebt. Als je vrede hebt met dat al je onbereikbare dromen onbereikbaar zijn en niets anders dan dromen. Als je je in elke situatie op een bepaalde manier comfortabel kunt voelen en net als een meesterschaker in al die situaties enkele zetten vooruit kunt denken, over hoe je je gaat gedragen en houden. Als je volle controle hebt over je emoties, gedachten en uitstraling. En zo verder... Met andere woorden: Je weet wie je bent als je jezelf volledig onder controle hebt. Want om iets volledig onder controle te hebben, zul je exact moeten weten hoe datgene in elkaar steekt.

vraag jezelf af WAAROM je dat zo graag wilt weten. en vraag jezelf af OF je er echt ooit achter komt wie je bent, en wanneer weet je dat eigenlijk echt? mijn ervaring is dat het leven vol verrassingen zit, en dat je jezelf kunt blijven verbazen (dus dat je zelf ook vol verrassingen zit!).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100