Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waar kan informatie over de filosoof Devlin vinden?

Ik moet voor school een werkstuk maken over Devlin, maar er is weinig te vinden over hem. Waar kan ik informatie over hem vinden? of kan iemand mijn informatie geven?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
in: Filosofie
1.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Op deze Wikipedia-pagina (in het Engels) http://en.wikipedia.org/wiki/Patrick_Devlin,_Baron_Devlin is veel informatie te vinden over Lord Patrick Devlin.

Bij zijn beroepen ("lawyer, judge and jurist") wordt filosoof niet genoemd, maar hij heeft wel een aantal boeken geschreven die voor de (rechts)filosofie van belang zijn (geweest). Op de Wikipedia-pagina is over zijn bijdrage aan de filosofie met name informatie te vinden bij de subkop "Wolfenden report": http://en.wikipedia.org/wiki/Patrick_Devlin,_Baron_Devlin#Wolfenden_report.

Toegevoegd na 29 minuten:
Misschien heb je hier http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:bpnCiD1RvsMJ:www.alibionline.nl/een-grijze-verpakking/+&cd=11&hl=nl&ct=clnk&gl=nl ook nog iets aan. De noot [2] in die tekst verwijst naar het boek The Enforcement of Morals van Patrick Devlin uit 1965.
(Lees meer...)
9 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

http://www.independent.co.uk/news/people/obituary-lord-devlin-1539619.html
Als je inderdaad deze man bedoeld 'Patrick Devlin' dan staat op de independent informatie over hem, is wel in het Engels!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Antoni
9 jaar geleden
Interessant vind ik, die hele levensbeschrijving van hem! Jammer dat er weinig in staat over zijn bijdrage aan de (rechts)filosofie!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding