Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan iemand klaarkomen terwijl die in coma ligt?

Hey ik ben nieuwsgierig en het is een levensvraag van mij die nog steeds onbeantwoord is. Als je je kennis met mij zou willen delen zou ik dit erg appreciëren. Al vast bedankt,

Vriendelijke Groeten

Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
in: Biologie
4.3K
Erna55
3 jaar geleden
" Het is een levensvraag van mij " ...
Levensvragen zijn vragen die je helpen om te reflecteren op hoe je je leven nu hebt ingericht.
HeerVoldemort
3 jaar geleden
Blijkbaar overweegt Bararara een bijzondere toekomst...

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Ja, dat kan, volgens deze website https://www.flair.be/nl/lifestyle/5-bizarre-weetjes-die-je-nog-niet-wist-over-het-orgasme/ en dit artikel https://www.trouw.nl/nieuws/zaad-na-de-dood~b9c72608/ in ieder geval wel.

'5. Dode mensen kunnen nog een orgasme krijgen

Een persoon die hersendood is, maar in coma wordt gehouden in afwachting van orgaandonatie, kan nog een orgasme krijgen. Dit gebeurt als je een specifiek plekje van het zenuwstelsel stimuleert achteraan in de rug.' Zie https://www.flair.be/nl/lifestyle/5-bizarre-weetjes-die-je-nog-niet-wist-over-het-orgasme/.

'Onlangs las ik [-de naam van de schrijver van het artikel in Trouw van 15 januari 2004 is niet genoemd op de website-] in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde een boeiende uiteenzetting over precies zo'n groep spermpjes, nu echter niet gesitueerd in de lakens na een valse start, maar in een veel veiligere locatie: in een dode, respectievelijk comateuze man.'

'Het tweede geval betrof een man die hersendood was. Ook hier was er een verzoek om zaad af te nemen, afkomstig van de aanstaande weduwe. De gesuggereerde methode in dit geval was electro-ejaculatie. Hierbij breng je een soort dildo anaal in waarna je de prostaatregio in de rug aanvalt met een stroomstootje. Op deze puls volgt meestal een erectie met zaaduitstorting.' Zie https://www.trouw.nl/nieuws/zaad-na-de-dood~b9c72608/.

Hier https://www.ntvg.nl/artikelen/semenafname-post-mortem-niet-zonder-informed-consent/volledig vind je, voor zover ik kan nagaan, het in Trouw genoemde artikel in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, van 30 december 2003.
(Lees meer...)
Toegevoegd op 18 februari 2021 01:20: tekst
Antoni
3 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding