Zijn er andere dieren die zoals de mens zelfmoord gedachte hebben/uitvoeren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gelukkig niet. Koeien die geen zin hebben om naar het slachthuis te gaan zouden massaal voor de trein springen. Om een zelfmoord voor te bereiden, moet je daar eerst over nadenken, en daar zijn dieren niet toe in staat.

Op deze vraag is 4 maanden geleden al een aantal antwoorden gegeven. Zie bron.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/dieren-bewu...

Nee, een dier kan niet beredeneren of het leven nog waard genoeg is om verder geleefd te worden. Een dier heeft wel instinct, wat zegt dat het over is, voordat het werkelijk dood is. Een zwaargewond dier blijft achter en sterft. In hoeverre het daar 'weet' van heeft, dat weten wij niet.

Je hoort vaak over lemmingen, dat die massaal zelfmoord plegen door in een rivier te springen, terwijl ze niet goed kunnen zwemmen, waarbij de meeste dus ook sterven. Dit blijkt echter niet waar te zijn. Walt Disney heeft dit in zijn documentaire laten zien, maar later bleek dat het doorgestoken kaart was, dat de diertjes over de rand gegooid werden door de documentairemakers. Er is een bepaalde spin, waarbij de moeder zichzelf laat opeten door haar jongen, misschien dat dat enigszins in de buurt komt? Aan de andere kant is het met een gericht doel (de kinderen meer kans geven te overleven) en dus eigenlijk gewoon vergelijkbaar met iemand die een vuur in rent om een ander te redden, en kan je dat niet echt zelfmoord noemen, eerder zelfopoffering.

Dieren kunnen bewust geen zelfmoord plegen omdat hun verstand niet zo ver ontwikkeld is, de reden dat dieren soms "zelfmoord" plegen nadat hun baasje gestorven is komt door het feit dat ze in de war raken doordat hun dagelijks leven is verstoord en hierdoor zijn ze sneller geneigd om een ongeval te krijgen

Bronnen:
http://www.wetenschapsforum.nl/index.php?s...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100