Als de homo sapien niet van de Neanderthaler afstamt wat was dan de voorloper van huidige mens volgens de evolutie ?

Veel wetenschapper beweren dat de homo sapien niet van de Neaderthaler afstamt.

Weet jij het antwoord?

/2500

De voorloper van huidige mens is dan gewoon een gemeenschappelijke voorouder met de neanderthaler. Net zo min als we van de huidige apen afstammen, maar gemeenschappelijke voorouders hebben met hen hebben.

Dit vond ik op Wikipedia. De Neandertaler is uitgestorven. Het is ook niet de voorouder van de mens. Volgens dit voorbeeld (kijk maar zelf) is de mens (Homo sapiens sapiens) afkomstig van de homo sapiens. Verdere voorouders of afkomst staat niet vermeld. Alle menssoorten zijn uitgestorven behalve onze soort, homo sapiens sapiens. http://nl.wikipedia.org/wiki/Homo_(geslacht)

De mens evolueert altijd, wij stammen dus ondermeer af van de homo habilis, homo erectus, ( homo ) neanderthaeler dus ook.

In de evolutie gaat de ontwikkeling van dieren geruisloos. Tijdens deze ontwikkeling zijn er ergens ook de primaten ontstaan. Daaronder vallen de apen, de halfapen de mensachtigen en de huidige mens. En dat in zeer veel soorten+ alle soorten die al lang zijn uitgestorven. Ergens tijdens deze ontwikkelingen ontstonden de mensachtigen, ook al in veel soorten en maten. Ieder soort, ontwikkelde door omstandigheden, zijn eigen eigenschappen. Indien dit goed voldeed, bleef de soort bestaan. Zo niet, verdween deze soort weer. Uiteindelijk waren er mogelijk nog maar drie soorten over, twee soorten stierven alsnog weer uit en alleen de huidige mens bleef over. De Neanderthaler was een apart soort, naast andere soorten. Dus stammen wij er niet van af en hun niet van ons. Wel is er ooit heel lang geleden een gemeenschappelijk voorouder geweest, maar dan wel voor alle primaten! Nog verder terug, komen we uiteindelijk terecht bij het ontstaan van alle leven, zo blijkt b.v. de muis, zeer veel genen te hebben die ook bij de mens te vinden zijn. Maar je kan toch niet stellen, dat de muis een van onze voorouders is geweest, mogelijk wel een gemeenschappelijk voorouder. Toegevoegd na 12 minuten: De genen van een muis, lijken voor 99.5 % op die van de mens, dus op een heel klein beetje na, zien we genetisch er het zelfde uit!! De bonobo en de gewone chimpansee lijken voor 99.4 % op die van de mens!! Hoop dat je het zo een beetje kan begrijpen Toegevoegd na 21 minuten: Om het nog gekker te maken, lijken een groot deel van onze genen ook op die van planten!! Dus zouden planten ook een van onze voorouders geweest kunnen zijn. En zo zou je steeds verder terug kunnen gaan tot aan het ontstaan van leven. Bewerken Verwijderen

Wij, de Homo sapiens sapiens, stammen af van de Homo sapiens, die op z'n beurt afstamt van nog eerdere soorten. De Neanderthalers hadden hun eigen stam, maar wij hadden uiteraard een gemeenschappelijk voorloper. In feite hebben alle soorten op Aarde een gemeenschappelijk voorloper, en dat is een enkele cel die ooit ontstond in de oceaan. Er is geen universele consensus tussen de paleontologen over wie de eerste gemeenschappelijke voorloper was van zowel de Neanderthaler als de Homo sapiens, maar algemeen wordt aanvaard dat dit was de Homo erectus, een soort die ontstond in Afrika, en die beschouwd wordt als een cruciaal mijlpaal in de evolutie van de mens. De Neanderthalers stammen af van een eerste migratie van Homo erectus die naar Europa emigreerden, en hun eigen evolutionaire lijn hebben doorontwikkeld, los van alle andere mensachtigen (waaronder, maar niet alleen, de Homo erectus) die in Afrika bleven. Vandaar dat er twee stammen ontstonden. In feite waren ook andere stammen die later ook afstierven, net zoals de Neanderthalers, maar dat nu even terzijde... Veel later, zo'n 50.000 jaar geleden, kwam een tweede golf Afrikaanse mensachtigen naar Europa, en de twee soorten, de Neanderthalers die al enkele honderdduizenden jaren daar zaten, en de nieuwkomers, onze eigen voorouders, hebben gedurende een paar duizenden jaar samen geleefd. Lang werd gedacht dat beide soorten oorlog met elkaar voerden, of dat ze helemaal geen relatie met elkaar hadden, maar zeer recent DNA-onderzoek heeft bewezen dat er sprake is geweest van uitwisseling van genetisch materiaal tussen de Homo sapiens en de Neanderthalers. Met andere woorden: de voorouders van de huidige Europeanen hadden seks en hebben kinderen gekregen met Neanderthalers. Dat verklaart, onder andere, dat Europese rassen over bepaalde genen beschikken voor de metabolisme van vetten die ons beter bestand maken tegen kou. Deze eigenschap hebben wij van onze Neanderthal voorouders. Nog later, de "zuivere" Neanderthalers en alle andere mensachtigen overal ter wereld stierven afstierven, behalve behalve de Homo sapiens, die met kleine verschillen hier en daar als enige mensachtige achterbleef. Europeanen dragen in hun genen het bewijs dat wij van de Afrikaanse Homo erectus afstammen, maar ook het bewijs dat niet zo lang geleden, hebben wij ons wereld gedeeld met andere mensen die niet alleen een ander geloof hadden, maar zelfs van een andere soort waren. Een wijze les voor sommigen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100