waarom zijn negers zwart?

serieuze vraag hoor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Negers zijn niet zwart, maar donker van kleur. Dit komt omdat negers oorspronkelijk allemaal uit Afrika komen, waar de zon bijna altijd schijnt. Hierdoor is de huid van deze afrikanen in de loop der eeuwen donker gaan kleuren om weerstand tegen de zon te bieden.

Tja, de witte verf was op. nee serieus dat komt omdat de pigmenten in hun huid hier voor zorgen omdat dit een betere bescherming geeft tegen uv straling van de zon

Denk dat het gebruik van het woord neger al iets aan de negatieve kant is, aangezien je vraag gaat over huidskleur en deze verschilt per mens. Het gebruik van een woord dat een groep gebaseerd op een uiterlijk kenmerk aangeeft wordt 'discriminerend' genoemd en daarbij voornamelijk gebruikt door mensen die dit liever doen dan de vraag stellen: Waarom verschillende kleuren van mensen over de wereld? Aziaten hebben een gelige huidskleur, Noord-Europeanen hebben een veel lichtere huidskleur en Midden-Afrikaanse wereldbewoners hebben een diep donker bruine huidskleur. De reden dat deze verschillen optreden, komt door de reactie van het menselijk lichaam op binnenkomende ultra-violette straling van de zon. Op bepaalde gebieden van de wereld valt het licht anders binnen. Zo is de aarde bijvoorbeeld met zijn as iets gedraaid ten opzichte van de zon en staat de zon niet recht boven Nederland, maar boven het gebied dat aan te duiden is met Midden-Afrika (Ghana, Ivoorkust). Hierdoor hebben mensen die hier wonen hun hele leven blootgestaan aan de hoogste mate van UV-straling en heeft de evolutie ervoor gezorgd dat hun huid door een hoge concentratie van pigment deze straling kan verwerken en geen ziekten als Leukemie vormt. In Azie staan mensen aan dezelfde hoeveelheid zonnestraling/UV-straling bloot als in bijvoorbeeld Italië en Spanje, echter lijkt hun huid toch anders te zijn ontwikkeld. Voor verdere uitleg: Zie bron.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Human_skin_color

klimaat, zon van oorsprong komen ze vanuit Afrika. Mensen evalueren bij een bepaald klimaat (na eeuwen heen).

Dat is een kwestie van pigmentatie van de huid onder invloed van evolutie op een wereld deel waar de zon zeer frequent schijnt met een hoge intensiteit.

Natuurlijke selectie: zo dicht bij de evenaar heb je met meer pigment in je huid een grotere kans om lang genoeg te overleven om je voort te planten. Zonnebrand wordt meestal als vrij onschuldig beschouwd, maar een kind met een lichte huid kan in die contreien, voor het bestaan van zonnebrandmiddelen en medische zorg, makkelijk overlijden aan derdegraads brandwonden door de zon. Toen mensen begonnen uit te waaieren over de wereld, scheidden de evolutionaire paden zich. Verder naar het noorden is een hoge 'bescherming' tegen de zon juist een evolutionair nadeel, omdat je zonlicht ook nodig hebt voor de aanmaak van bijvoorbeeld vitamine D. Daar overleefden dus juist de mensen met een lichtere huidskleur lang genoeg om zich voort te planten. Richting Azië scheidde zich ook weer een evolutionair pad af, al zou ik niet zo kunnen zeggen wat het evolutionaire voordeel is van een gelige huidskleur. Het kan trouwens ook best dat de huidskleur zelf geen voordeel had, maar wel een ander kenmerk dat wordt veroorzaakt door een gen dat vaak voorkomt in combinatie met het gen voor die huidskleur.

de antwoorden hierboven kloppen inderdaad: de oude grieken dachten hier echter heel anders over :) Er bestaat namelijk een mythe over dit fenomeen: de mythe van faëthon. Faëthon was de zoon van Helios (god van de zon) maar hij wilde daar bewijs voor. Daarom vroeg hij zijn vader of hij een wens mocht doen. Helios wilde natuurlijk graag dat zijn zoon hem zou erkennen (het was een mooie, sterke jongen) dus hij stemde ermee in. Faëthon vroeg vervolgens of hij voor één dag de zonnewagen van Helios mocht besturen. (deze wagen wordt door de grieken als de zon gezien, Helios rijdt elke dag ermee van oost naar west) Helios weigerde dit eerst, maar Faëthon dramde door, en uiteindelijk ging hij op weg. Je snap natuurljk wel dat dit niet goed ging, want toen hij halverwege wag sloegen de zonnepaarden op hol, en stormde hij té dicht langs de aarde, om precies te zijn langs de evenaar. door de verschroeiende hitte die de wagen uitstootte, verbrandde alle mensen die rond de evenaar woonden, en daardoor werd hun huid zwart. Ik vind het wel leuk bedacht van die Grieken!

Bronnen:
griekse mythen, imme dros

Heeft met de hoeveelheid pigment in de huid te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100